Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam En fazla Rusya'ya uçacaklar! - AIRPORT Haberleri

        Domededova-Esenboğa hava limanları arasında haftada 3 gün uçacak THY'nin ilk seferi pazar günü yapılacak. Rusya uçuşlarında haftada 70 sefere ulaşan THY, önümüzdeki günlerde ekleyeceği yeni hatlarla 3 milyona yakın gurbetçinin yaşadığı Almanya'yı geride bırakacak.

        Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan THY, Rusya pazarında da gelişmeye devam ediyor. THY Rusya temsilciliği 2005'de 60 bin olan yolcu kapasitesini 2009 sonunda 600 bine çıkardı. 2010 rakamları ise geçen yılın üzerinde olması bekleniyor.

        İstanbul-Moskova hattında haftanın yedi günü uçan THY, dördü İstanbul biri Antalya olmak üzere günlük sefer sayısını da 5'e çıkardı. THY şimdi Moskova-Ankara bağlantısı ile Rusya uçuşlarında hedef büyütüyor. THY, Anadolu Jet'le Moskova-Ankara arasında salı, cuma ve pazar günleri uçacak.

        THY önümüzdeki dönemde Rusya'da uçtuğu nokta sayısını 10'a çıkararak Almanya'yı da geride bırakacak. 2006'da Moskova hattına, St.Petersburg, Kazan, Rostov ve Ekaterinburg noktaları eklenirken, 2009'da Ufa devreye girdi. 2010'da Soçi, THY'nin uçuş noktalarına ilave edildi.

        Moskova'da haftalık uçuş kapasitesini 35 rakamı ile doldurdukları bilgisini veren THY Rusya Temsilcisi Mefail Deribaş, iki ülke ulaştırma bakanlıkları ve sivil havacılık müdürlükleri arasında görüşmeler yapıldığını ve kapasite artırımına gidileceğini söyledi.

        Deribaş'a göre, vizelerin kaldırılması ile ilgili sürecin de başlamasının ardından haftalık uçuş sayısı 100'leri bulabilir.

        RUSYA'DAN ALTIN AT ARABASI ÖDÜLÜ

        Avrupa'nın en genç filosu ve yüksek düzey uluslararası uçuş standartlarına sahip olan THY, uluslararası ilişkilerin güçlenmesine sağladığı katkı nedeni ile Rusya'da ulaştırma alanında verilen en büyük ödül "Altın At Arabası"nı almıştı.

        THY Rusya'da bir havayolu şirketi ile ortaklık kurmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ