Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks Karne hediyesi zırhlı sırt çantası! - Alışveriş Haberleri

        HABERTÜRK

        ABD’de özellikle ilkokullara yönelik peş peşe yaşanan silahlı baskınlar Kolombiyalı bir girişimciyi harekete geçirdi. Ülkenin en ünlü terzisi olarak bilinen Miguel Caballero çocukları silahlı saldırılara karşı korumak üzere zırhlı okul kıyafetleri hazırladı. Merkezi Mexico City’de bulunan şirketinde üretime başlayan Caballero yalnızca ocak ayı için 70 bin dolarlık sipariş aldığını söyledi.

        Ceket, gömlek ve sırt çantasından oluşan “Mc Kids” kreasyonu tamamen sentetik maddelerden oluşan hafif zırh malzemesi içeriyor. Caballero sentetik malzemelerin özellikle seçildiğine işaret ederek bu sayede zırhın çocuklar tarafından taşınabilecek kadar hafiflediğini belirtiyor. Şirketin internet sayfalarında yer alan bilgilere göre fiyatları 150-500 dolar arasında değişen kıyafetlerin tabanca ve hafif uzi tarzı otomatik tabanca kurşunlarına karşı koruma sağladığına işaret ediliyor.

        CİROSU 21 MİLYON DOLAR

        Caballero ABD’de aralık ayında yaşanan son okul saldırısının ardından yaklaşık 600 sipariş aldığını belirterek benzer siparişlerin Güney Amerika ülkelerinden de geldiğini söyledi. Kolombiyalı girişimci zırhlı kıyafetlere yönelik talebin dünya çapında arttığını Asya, Ortadoğu ve hatta Avrupa’dan da tekliflerin geldiğini belirterek, “İspanya’dan Prens Felipe ve eşi Letizia için zırhlı nikah kıyafetlerini biz ürettik. Ayrıca Dubaili şeyhler de artık zırhlı kıyafetler istiyor. Yıllık ciromuz 21 milyon dolara ulaştı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ