Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Galatasaray hisseleri tepki alımları ile yükseldi - Borsa Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Galatasaray taraftarı ve Galatasaray yatırımcısını aylardır tedirgin edenceza UEFA tarafından bugün açıklandı. Galatasaray hisse fiyatları üzerinde 1 yıla yakın bir süredir en büyük baskı unsuru olan ceza1 yıl Avrupa'dan men oldu. Sarı kırmızılılardan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) henüz bir açıklama yapılmadı.

        Galatasaray hisselerinde son durum

        PİYASALAR CEZAYI FİYATLAMIŞTI

        Ceza ihtimali ile dalgalanan ve tarihindeki en düşük seviyelere düşen Galatasaray hisselerinin üzerindeki en büyük tehdit de ortadan kalkmış oldu.

        Dönem dönem Avrupa'dan iki yıl men ya da transfer yasağı gibi cezalar alabileceği de konuşulan Galatasaray'a gelen ceza 1 yıl men olunca hisseler bir tepki alımı ile karşılaştı.

        Beklentiler paralelinde gelen cezayı aylardır fiyatlayan yatırımcılar, üst üste gelen satışlarla son 1 yılda 30 liralardan 15 lira seviyelerine kadar geriledi.

        Analistler, borsa yatırımcısının da Galatasaray'a verilen 1 yıllık men cezasının çok kötü bir sonuç olmadığını düşünerek alıma geçtiğini belirterek, bundan sonraki dönemde finansal fair play ile ilgili gelişmelerin hisse performansı üzerinde etkili olacağını kaydediyor.

        Borsa İstanbul'da işlem gören diğer spor şirketlerinden Fenerbahçe şu dakikalarda yüzde 1,8 değer kaybederken, Beşiktaş yüzde 1,04, Trabzonspor yüzde 0,50 primle işlem görüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ