Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Cooper-Standard ve Oaktree, Teklas'a talip! - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        1971 yılında İstanbul'da kurulan ve otomotiv yan sanayinin önde gelen şirketlerinden olan Teklas Kauçuk, yabancıların radarına girmiş durumda.

        Yıllık 250-300 milyon euro civarında ciroya sahip Teklas Kauçuk'a talip olan şirketlerden biri ABD merkezliCooper-Standard. 20 ülkede toplam 27 bin çalışana sahipCooper-Standard, otomotiv sektörüne ürün sağlayan en büyük şirketlerden biri. Hisseleri New York Borsası'nda işlem görenCooper-Standard, 2014 yılında 3.2 milyar dolar satış gelirine ulaştı. Şirket satışlarının yüzde 52'sini Kuzey Amerika'ya, yüzde 35'ini Avrupa'ya, yüzde 8'ini Asya'ya, yüzde 5'ini ise Güney Afrika'ya yapıyor.

        Teklas Kauçuk'a talip olan bir diğer dev şirketOaktree. Dünya genelinde 100 milyar dolardan fazla bir varlığı yöneten yatırım şirketiOaktree'nin en büyük müşterileri kamu fonları.

        Reuters'ta yer alan habere göre, Türkiye'den Esas Holding de Teklas'la ilgileniyor.

        VOLKSWAGEN SKANDALINI FIRSATA ÇEVİRMEK İSTİYORLAR

        Türk şirkete talip olanların, Volkswagen'de yaşanan emisyon skandalı nedeniyle fiyatı düşürmeye çalıştıkları söyleniyor. Çünkü Teklas'ın satışlarının yüzde 30'u Volkswagen'e yapılan satışlardan oluşuyor.

        Yabancılardan gelen tekliflerin düşük bulunduğu ve reddedildiği de söyleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ