Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam dünya ekonomisi için en büyük kurtarma paketi kadınların işgücüne katılması olacak - İş-Yaşam Haberleri

        Naime SERT / GAZETE HABERTÜRK

        Yeni bir krizin eşiğinde olup olmadığı tartışılan dünya ekonomisi için en büyük kurtarma paketi kadınların işgücüne katılması olacak. McKinsey Global Institute (MGI) tarafından hazırlanan cinsiyet eşitliği raporuna göre kadınların tamamının işgücüne katılması halinde dünya ekonomisi 28 trilyon dolar büyüyebilir. Bu katkı, ABD ve Çin ekonomilerinin toplam hacmine denk geliyor. İsviçre’nin Davos kentinde bu yıl 46.’sı düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) ana konularından biri de cinsiyet eşitliğiydi. WEF katılımcılarının sadece yüzde 17’sinin kadın olması bu konuda alınacak daha çok yol olduğunu gösterdi.

        Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Emma Watson dün HeForShe kampanyasına destek veren 9 şirketin CEO’larıyla röportaj yaptı. BM’nin Eylül 2014’te başlattığı cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele eden kampanyaya destek verenlerden McKinsey’in CEO’su Dominic Barton, kadınların iş piyasasında erkekler ile eşit hak ve fırsatlara sahip olduğu ve potansiyellerinin tamamını gerçekleştirmeleri durumunda 2025 yılına kadar dünya ekonomisine 28 trilyon dolar katkıda bulunacağını hesapladıklarını aktardı. HeForShe kampanyasının destekçilerinden Barclays, kadın çalışan oranını yüzde 51’e çıkararak, cinsiyet eşitliğini sağlayan beş şirketten biri oldu.

        ŞAMPİYONLARDAN BİRİ DE KOÇ HOLDİNG

        BM’ye göre dünyada resmi işgücünün yüzde 60’ını erkekler oluşturuyor. En büyük şirketlerin yüzde 95’inin CEO’ları erkek. Kampanyaya destek veren, cinsiyet eşitliği konusundaki çabalarıyla ilk 10’a giren şirketler arasında Koç Holding’in yanı sıra McKinsey & Company, PricewaterhouseCoopers, Schneider Electric, Tupperware Brands, Twitter, Unilever ve Vodafone yer alıyor. Ancak şampiyonlarda da kadın istihdam oranı yüzde 39.7.

        Perşembe günü vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç da Watson’ın sorularını yanıtlayacaktı. Koç için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

        BM İYİ NİYET ELÇİSİ İLE SÖYLEŞİ

        Birleşmiş Milletler’in İyi Niyet Elçisi Emma Watson, cinsiyet eşitliği konusunda düzenlenen kampanyaya en fazla destek veren şirketlerin CEO’larıyla söyleşi yaptı. CEO’lar cinsiyet eşitliği konusunda attıkları adımları anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ