Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kenan Yavuz Socar Türkiye'deki CEO'luk görevinden ayrılıyor - İş-Yaşam Haberleri

        SOCARYatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak Bakü’de görev yapmakta olan ZaurGahramanov, SOCAR TürkiyeGenel Müdürlüğünegetirildi. Petkim ve SOCAR Türkiye’de 2008 yılından bu yana üstlendiği görevlerle SOCAR Türkiye grup şirketlerine büyük katkı sağlayan Kenan YavuzCEO’luk görevinden ayrılırken, yeni dönemde grup şirketlerindeki yönetim kurulu üyeliklerini devam ettirecek.

        25 Nisan 2016 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla aynı tarihten geçerli olmak üzeredaha önce SOCARYatırımlar Genel Müdür Yardımcısıolarak görev yapmakta olan Zaur Gahramanov, SOCAR TürkiyeGenel Müdürüolarak atandı.

        SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, bayrak değişimine ilişkin yaptığı açıklamadaKenan Yavuz’a, SOCAR Türkiye’ye sağladığı tüm özverili katkıları için teşekkür ederken; ZaurGahramanov’ayenigörevinde başarılar diledi.

        Kenan Yavuz’ungörev süresi boyuncaSOCAR Türkiye’yebağlılıkla hizmet ettiğini vurgulayanVagif Aliyevşöyle konuştu: “SOCAR Türkiye, Kenan Yavuz önderliğindeönemli başarılara imza attı.Sayın Yavuz’unPetkim ile Türkiye’nin sanayileşmesine yaptığı katkılar açıktır.Sayın Kenan Yavuz, Grup Şirketlerimizdeki Yönetim Kurulu üyeliklerini devam ettirecektir. CEO’luğu boyunca hem şirketlerimizinyatırımlarının ilerlemesinehem deTürkiye’nin enerji sektöründe rekabetçi bir konuma erişmesiadınaönemli katkılarda bulunmuştur.”

        VagifAliyev,yeni dönemde Socar Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yürütecek olan ZaurGahramanov’unsekizyılı aşkın süredirSOCARbünyesinde çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: “Zaur Gahramonov, SOCAR’daki görevlerisüresince uluslararası alanda rekabet gücümüzü artıran çalışmalara imza attı.

        Küreselvizyonumuzundaha da genişlemesine, derinleşmesine ciddi katkılar yaparkenSOCAR bünyesinde farklıgörevleri büyük başarıyla yürüttü. KendisineGenel Müdürlükgörevinde başarılar diliyorum. Eminim kiZaurGahramanov, SOCAR Türkiye’ninbaşarı çıtasını ve iki kardeş ülkenin enerji sektöründeki konumunu daha da yukarılara taşıyacaktır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ