Türk Telekom Okulları öğrencileri 15 Temmuz’u anlattı
Türk Telekom Okullarının "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim" temasıyla düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında finale kalan öğrenciler Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle Başbakan Binali Yıldırım ile buluştu. Törende eserleri dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Türk Telekom yöneticilerinden aldı.
Yarışmanın ilköğretim derecesinde şiir kategorisindeki birinciler, Kahramanmaraş Oniki Şubat Türk Telekom Ortaokulu’ndan Selin Toygün, kompozisyon kategorisinde Kahramanmaraş Türk Telekom Ortaokulu Sude Sena Uysal, resim kategorisinde İzmir Türk Telekom Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndan Muhammet Kuru oldu. Ortaöğretim derecesinde şiir kategorisinde Van Türk Telekom Fen Lisesi’nden Temmuz Mahşeri, kompozisyon kategorisinde Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi, resim kategorisinde ise Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi’nden Mert Şahin birincilik kazandı.
Başbakan Binali Yıldırım Türk Telekom Okulları’nda okuyan öğrenciler arasında düzenlenen yarışmaya katılarak, dereceye giren veya girmeyen bütün gençleri tebrik etti. 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında, iletişimin gücünün ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:
"Türk Telekom'un adını taşıyan okullarınızda 2005 yılında başlattığımız eğitim seferberliği sayesinde Türkiye'nin her tarafından 53 tane okul yaptırıldı. Siz, o okullarda okuyorsunuz, geleceğe hazırlanıyorsunuz. Bunlar, gençlik için, gelecek için, bizim Hükümet olarak, Milli Eğitim Bakanlığı olarak yaptırdıklarımızın dışında, Türk Telekom'un sosyal sorumluluk üstlenerek, Türkiye için, Türkiye'nin gençliği için, eğitimi için yaptığı önemli bir hizmettir. Ben bir kez daha Türk Telekom'un iletişim yanında eğitime kesintisiz desteğinin devamından dolayı teşekkür ediyorum."
Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, konuyla ilgili yaptığı konuşmada Türkiye’nin dijital dönüşümünde eğitimin önemli bir rolü olduğuna değindi. Doany, “Eğitimde fırsat eşitliği için teknolojinin gücünü sunuyor, devletimiz ile bu alanda da her zaman işbirliği içinde çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında 53 Türk Telekom Okulu var. Bugüne kadar 124 milyon TL yatırım ve burs sağlamaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca, şirketlerimizden Sebit’in, VİTAMİN ve RAUNT gibi online eğitim içerikleriyle de kaliteli eğitime destek oluyoruz. Öğrencilerimiz de başarılarıyla bizi her zaman gururlandırıyorlar. Bugün aramızda bulunan öğrencilerimiz, 15 Temmuz konulu yarışmada, büyük başarı elde ettiler. Onları, bu başarılarından dolayı, tebrik ediyorum. Türk Telekom olarak, bundan sonra da eğitime ve demokrasiye desteğimiz katlanarak devam edecek” dedi.
Dereceye giren eserler Türk Telekom bölge müdürlüklerinde sergilenecek
Şubat ayında başlayan yarışma kapsamında; Türk Telekom okullarından 7 ile 18 yaş arasındaki öğrencilerin resim, kompozisyon ve şiir dallarında gönderdikleri yüzlerce eser yarıştı. Organizasyonda, 18 eser dereceye girerken, 6 eser ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmada dereceye giren toplam 24 eserden kompozisyon ve şiir dalında başarılı olanlara eserlerinin kitaplaştırılması, resim dalında başarı gösteren öğrencilere ise mini bir sergi açmaları için destek olunması planlanıyor.