Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Azerbaycan petrol şirketi SOCAR hedefi açıkladı! - İş-Yaşam Haberleri

        Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuz, 5 sene içinde Türkiye'nin en büyük ikinci sanayi şirketi olacaklarını belirtti.

        Türkiye ekonomi tarihinin en büyük doğrudan dış yatırımcısının SOCAR olduğunu ifade eden Yavuz "Şirket, 20 milyar dolarlık bir yatırım projeksiyonunu Türkiye'de yürütmektedir.'' dedi. Yavuz, söz konusu yatırımların hem Azerbaycan'ı hem de Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağını vurguladı.

        2. BÜYÜK SANAYİ ŞİKETİ OLACAK

        SOCAR'ın yatırımlarına değinen Yavuz, ''Bildiğiniz gibi Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'ndan sonra Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı projesi, ardından Petkim'in satın alınması ve şu anda yürüttüğümüz rafineri, petro kimya enerji ve lojistik entegrasyonuna dayalı İzmir'de yürüttüğümüz 9,5 milyar dolara yakın yatırımımız var. Trans Anadolu Petrol Boru Hattı (TANAP) ile bu yatırım 19 milyar doları aşmış 20 milyar dolara doğru ilerlemektedir.'' diye konuştu. Kenan Yavuz, yapılan yatırımların SOCAR'ı 5 sene içinde Türkiye'nin en büyük ikinci büyük sanayi şirketi yapacağına işaret etti.

        'KARDEŞLİK SÖZDE DEĞİL'

        CEO Kenan Yavuz, sözlerini "Tüm yapılan yatırımlar şunu gösteriyor ki Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik sadece sözde değil, hayata geçmiş bir yapıdadır. Ve kardeşliğimizi ekonomik projelerimizle halklarımızın, Türk milletinin refahına, gelişmesine, ülkelerimizin bağımsız ve onurlu bir şekilde daha ileri noktalarda olmasına hizmet eden projelerdir.'' diyerek tamamladı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ