Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam patronlar ve işadamlarından soma için mesajlar, işadamları twitterdan soma için neler yazdı - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker "Maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Rabbim bize dirayet versin."

        2

        Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği

        "Tüm Türkiye’yi yasa boğan bu patlama sonunda hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama ile Türkiye çok sayıda evladını kaybetmiş, yüzlerce ailenin ocağına ateş düşmüştür. Ölüm ne madencinin alın yazısıdır, ne de ölümle sonuçlanan bu felaket madencilik mesleğinin bir gereğidir. Türkiye’nin ölümcül iş kazalarında geldiği nokta kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler ivedilikle hayata geçirilmelidir"

        3

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

        "Bu felaket herkesin yüreğine ateş düşürdü. Yüksek rakamlara ulaşan can kayıplarımız ve yaralananlar ülkemizi çok derin bir üzüntüye boğdu. Soma'daki işçilerimiz ve ailelerinin yaşadığı büyük acıyı en derin hislerimle paylaşıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bütün önceliğimiz bu. Ancak meydana gelen patlama ve sonrasında ortaya çıkan tablo yürek dağlayıcı. Türk iş dünyası adına hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır ve metanet diliyorum."

        4

        Boyner Holding Yönetim Kurulu Cem Boyner

        "Rahmet Umut ve Sabır ya Rabbim"

        5

        Ülker CEO'su Mehmet Tütüncü

        "Yüregi yananlar için sabır yer altında kalanlara güç ölenlere rahmet yakınlarına sabır diliyorum yüce mevladan"

        6

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken

        "Milletimizi derinden üzen müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diler, göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini yürekten temenni ediyorum. Milletimizin başı sağolsun."

        7

        NG Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür

        "Bu yangın yerin altında değil tüm Türkiye'nin yüreğinin orta yerinde. Söyleyecek söz bulamıyor insan."

        8

        Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci

        Kazada hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyen Bezci, yaralılara acil şifa diledi. Bezci, şunları kaydetti "Ocakta mahsur kalan işçilerin sağ salim kurtarılması diliyoruz. Kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanması için dua ediyoruz."

        9

        Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Memduh Boydak

        "Soma'da hayatını kaybenden işçilerimize Allahtan rahmet Ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dileriz."

        10

        İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı & İnci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi

        "Soma daki acı olay bundan öncekilerden ders çıkarmadğımız anlamına geliyor.insan hayatı bukadar ucuzmu?hayatını kaybedenlere rahmetdiliyorum. İşçi güvenliği deyip az riskli sektörlere (hazır giyim gibi) kök söktüren SGK veya iş uzmanları buralarda neyi kontrol ediyor acaba?"

        11

        Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral

        "Türkiye madencilerine ağlıyor, 1992 Kozlu faciasında kaybettiğimiz 263 madencimizin acısını unutturacak sonuç çıkmaması için dualar edelim. Madencilerimiz için akan göz yaşlarımız rahmetlile geri getiremeyecek. Cennete girmeleri için dualarımızla uğurlayalım, haydi, birer Fatiha"

        12

        Index Grup CEO Erol Bilecik

        "Ülkemizin acı günü.. Vefat eden tüm madenci işçilerimizin mekanı cennet olsun..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ