Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Küresel Raporlama Girişimi’ne (GRI) Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Özlem Denizmen, GRI’de Türkiye’yi temsil eden ilk üye oldu. - İş-Yaşam Haberleri

        Dünya çapında şirketlerin sürdürülebilirlik alanında en önemli referans kuruluşu olarak kabul edilen Küresel Raporlama Girişimi’ne (GRI) Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Özlem Denizmen, GRI’de Türkiye’yi temsil eden ilk üye oldu. Merkezi Amsterdam’da bulunan ve sürdürülebilirlikle ilgili raporlamaya getirdiği standardizasyonla pek çok saygın şirketin üyesi olduğu sisteme öncülük eden GRI’ın Yönetim Kurulu’nda; ABD, Çin, Hindistan, Avrupa, Latin Amerika’dan akademisyenler, CEO’lar ve danışmanların yer aldığı 15 kişi bulunuyor. GRI’ın, dünyada yaygın bir şekilde kullanılan sürdürülebilirlik raporlaması çerçevesinde kurumlar ekonomik, çevresel ve sosyal performanslarını raporlayıp, ‘sürdürülebilirlik standartlarını’ tüm dünya şirketleri ile kıyaslayabilmekte.

        ÖZLEM DENİZMEN KİMDİR?

        Denizmen, lisansını Cornell Üniversitesi, MBA'i MIT Sloan School of Management'ta tamamladı ve HBS, Stanford, Harvard Kennedy School'da lisansüstü programlardan mezun oldu. Dünya Ekonomi Forum’u tarafından Genç Küresel Lider (Young Global Leader-YGL) seçilen Denizmen, evli ve iki çocuk annesi. Ülkemizde sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları destekleyen ve kalkınmaya yönelik farklı dallarda görevleri bulunan Denizmen, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyeliği, Doğuş Holding Sosyal Yatırımlar Başkanlığı görevlerinin yanı sıra Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği Başkanlığını (FODER) yürütüyor. Denizmen ayrıca Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ