Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İMKB ÇAKILDI! - Makro Ekonomi Haberleri

        Piyasalarda kriz şiddetlenerek sürüyor. ABD'de birkaç bankanı daha batacağı yönündeki söylentiler ve General Motors'un notunun düşmesiyle otomotiv hisselerinden başlayan kaçış önce Dow Jones'u sonra tüm dünyayı vurdu. İMKB açılış seansında güne yüzde 8 gibi rekor bir düşüşle başladı. İlk 5 dakikadan sonra hafif bir toparlanma gözlense de ABD'de yaşanan yüzde 7'lik düşüşün etkisinin gün boyu devam etmesi bekleniyor.

        ENDEKS 29 BİN PUANDA

        İMKB Ulusal 100 Endeksi, birinci seansın ilk yarısında geriledi. Endeks, seansın 1 saat 15 dakikalık bölümünü, önceki ikinci seans kapanışına göre 1.876,59 puan düşerek 29.002,12 puandan geçti. Hisse senetleri bu seviyede ortalama yüzde 6,08 değer yitirdi. İlk bölümde işlem hacmi ise 408.7 milyon YTL olarak gerçekleşti.

        İMKB ilk seansı yüzde 5.99 oranında düşüşle 29 bin 028 puan olarak tamamladı.

        AVRUPA BORSALARINDA BÜYÜK PANİK

        Almanya borsası da yüzde 8 düşüşle açıldı. Bu düşüş İMKB'de de yeni satışları getirdi.

        Avrupa'da, Londra Borsası'nda FTSE 100 endeksi ve Almanya'da Frankfurt'ta DAX endeksi yüzde 10'dan fazla düştü.

        Fransa'da CAC endeksi yüzde 8,83, Madrid borsası da yüzde 8 geriledi.

        ASYA BORSALARI DA ÇÖKTÜ

        Tokyo Nikkei Endeksi açılır açılmaz değer kaybetti ve yüzde 10'dan fazla düştü. Nikkei Endeksi günü yüzde 9,62 oranında düşüşle kapattı. BBC'nin haberine göre bu, 1987 Ekim'inde yaşanan 'Kara Pazartesi'den bu yanaki en büyük değer kaybı.

        Diğer Asya borsalarında da benzer bir eğilim görülüyor. Endonezya borsası dünkü büyük değer kayıpları ardından bugün açılmadı. Rusya'da da borsaların bugün açılmayacağı bildiriliyor.

        BUSH KONUŞACAK

        ABD Başkanı George W. Bush, bugün TSİ 17.00'de, ülkesinde piyasaların işlemlere başladığı saatlerde, ekonomiye ilişkin bir açıklama yapacak. Bush'un konuşmasının piyasaları yatıştırma ve güven kazandırma amaçlı olacağı öngörülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ