Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Gezginlerin fotoğraf paylaşım sitesi - Makro Ekonomi Haberleri

        Windows Live Photos, 20 bin fotoğraf saklama kapasitesiyle her yerden fotoğraflarınıza erişme olanağı sunarken, Windows Live SkyDrive belgelerinize uzaktan erişebilmeniz için size 25 GB’lık saklama alanı sunuyor

        http://photos.live.com adresinden Windows Live ID’niz ile erişebileceğiniz bu servis 25 GB’lık disk kapasitesiyle ve son derece kolay yükleme araçları ile orijinal boyutlarında fotoğraflarınızı İnternet’teki özel alanınıza yüklemenize imkan veriyor. Fotoğraflarınızı güvenli olarak yükledikten sonra boşalan bellek kartınızı daha nice hoş gezi anısıyla yeniden doldurabilirsiniz.

        Windows Live Photos sadece saklama hizmeti vermiyor, zengin özellikleriyle de günlük yaşamınızda sürekli kullanmak isteyeceğiniz bir araç olarak sizi adeta bir “fotoğraf sanatçısı” olmaya zorluyor.

        Dünyanın her yerinden fotoğraflarınıza kolayca erişin...

        Windows Live’ın yeni ürünü Photos ile tüm seyahatlerinizin fotoğraflarını arkadaşlarınız ile İnternet üzerinden paylaşabilir ve onlara slayt gösterileri yapabilirsiniz… Slayt gösterisi yaparken bilgisayarınızın arka planı çektiğiniz fotoğraftaki ögelerin ya da bulunduğu ortamın renklerine gore kendini otomatik olarak değiştirerek sunum yaptığınız kişilere görsel bir şölen yaşatma imkanı verecektir. Hatta bu slayt gösterisini boş zamanınızda hazırlayıp arkadaşlarınıza e-posta ile de gönderebilirsiniz…

        Arkadaşlarınızı ziyaret ettiğinizde daha önceden İnternet’e yüklediğiniz fotoğrafları onların bilgisayarında tam ekran olarak gösterebilir, kaydedebilir, yanınızda herhangi bir bilgisayar gezdirmenize gerek kalmadan İnternet’e erişebildiğiniz her yerden bu slayt şovu tanıdığınız diğer kişilere e-posta ile gönderebilirsiniz.

        Windows Live Photos ile yaratıcılığınızı konuşturun...

        Windows Live Photos, fotoğraf düzenlenmesi ve paylaşımı için bazı zengin araçlara sahip. Örneğin, fotoğraf etiketleme (tag) özelliğiyle çekmiş olduğunuz fotoğraflardaki kişileri tanımlayarak onlara isim verebilirsiniz. Böylece albümlerinizi paylaştığınız zaman bu resimleri görmesini istediğiniz diğer yakınlarınız da fotoğraf karelerindeki kişiler hakkında bilgi sahibi olabilir.

        Karelerdeki kişilere isim vermek dışında fotoğraflarınıza çeşitli yorumlar da ekleyebilirsiniz. Bu fotoğrafları paylaştığınız arkadaşlarınız ve akrabalarınız da yorumlarınızı görebilir, onlar da fotoğraflarınız için ayrıca yorumlar ekleyerek görüntüler üzerinden keyifli diyaloglar başlatabilirsiniz.

        Windows Live Photos üzerinde örneğin ülkeler, kentler ve çekmeyi sevdiğiniz fotoğraf konularınıza bağlı olarak çok çeşitli albümler oluşturabilirsiniz. Bu albümleri Windows Live Groups kullanarak arkadaşlarınıza ve ailenize, yakınlarınıza açabilirsiniz. Bu albümlere “ekleme hakkı vererek” çevrenizdeki arkadaşlarınız, akrabalarınız ve onların gezi anılarından oluşan harika bir fotoğraf arşivine sahip olabilirsiniz.

        Windows Live Messenger üzerinde gelen “What’s New” beslemesi (feed) üzerinden Windows Live ağınızdaki tüm arkadaşlarınızın size gönderdiği fotoğrafları ve fotoğraflarınız üzerinde yapılan yorumları takip edebilirsiniz.

        Microsoft’un ücretsiz yazılımı Windows Live Photo Gallery ve Windows Live Photos birlikte fotoğraflarınızı daha kolay düzenlemek için çok daha geniş bir entegrasyon olanağı sunuyor. Örneğin, Windows Live Photos servisindeki albümlerinizi tek bir tıklama ile Windows Live Photo Gallery’nize indirebilirsiniz. Windows Live Photo Gallery, PC’nizdeki fotoğraflarınızı kolayca bulmanızı ve yönetmenizi sağlar.

        İş gezisindeyken hayat durmasın...

        Eğer iş nedeniyle çok dolaşıyorsanız veya tatildeyken bazı belgelere ulaşma ihtiyacınız oluyorsa Windows Live SkyDrive tam size göre. Örneğin, tatilde sesli veya yazılı olarak aldığınız notları saklamak ve daha sonra bunları kişisel bloğunuz için düzenlemek istiyorsanız, SkyDrive size en uygun saklama ortamını sunacaktır.

        Diğer Windows servisleriyle sıkı entegrasyonu ve 25 GB’lık veri depolama alanıyla Windows Live SkyDrive’ı kullanarak tüm dosyalarınıza büyük bir konfor ve rahatlıkla erişebilirsiniz. Dosyalarınızı ve fotoğraf gibi diğer dijital içeriğinizi bu saklama alanına yüklerseniz daha sonra İnternet’e bağlanabilen tüm cihazlardan bu içeriğe erişebilirsiniz.

        Windows Live Photos’u ve Live SkyDrive’ı kullanmak için sadece bir Windows Live ID hesabı almanız yeterli. Ücretsiz diğer yeni Windows Live Servislerini www.windowslive.com adresinden yükleyebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ