Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para C 130 tipi uçaklar Kayseri'de bakıma alınacak - Makro Ekonomi Haberleri

        Lockheed Martin'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Kayseri 2. İkmal ve Bakım Merkezi, Lockheed Martin;in Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya;da yer alan 14 bakım merkezi arasında bu unvanı alan ilk ve tek askeri tesis oldu.

        Başlangıçta on yıllık bir dönemi kapsayacak bu işbirliği, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın, Türk Hava Kuvvetleri;nin ve Lockheed Martin;in F-16 modernizasyon ofset programı çerçevesinde oluşturduğu başarılı ortaklığın bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Kayseri, sahip olduğu bu üstün kabiliyet ve prosesleri sürdürerek C-130 müşterilerine gelecekte hizmet ve destek vermeye devam edecek.

        Lockheed Martin Aeronautics Küresel Bakım İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Chris Antone, Türk Hava Kuvvetleri ile olan bu işbirliği çerçevesinde Türkiye;de açılan yetkili bakım merkezi ile bölgedeki Hercules operatörlerinin, uçakları operasyonel anlamda etkin kılmak için gerek duydukları en güncel teknik verileri sağlayacağını hatırlattı.

        Bu işbirliğin ve ortaklığın, C-130 benzeri Lockheed Martin ürünlerini kullananlar için bir gereklilik olduğunu belirten Antone, ''C-130 Hercules, 50 yıl boyunca dünya çapındaki askeri kuvvetlerde etkin bir şekilde kullanıldı. Yaklaşık bin 700 adet C-130B-H ve 100 adet L-100 ticari uçak ise halen kullanılmakta. Bu uçakların operatör ve yetkilileri, Kayseri;de açılan Lockheed Martin Hercules Bakım Merkezi sayesinde olabilecek en iyi C-130 desteğini alabilecekler'' dedi.

        Lockheed Martin, yetkili bakım merkezlerinin Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) standartlarına ve mühendislik uygulamalarına uymasını sağlamanın yanı sıra, ilk işlemi denetlemek ve OEM;lerin bakım merkezine geri erişimini sağlamak için de Saha Hizmet Yetkilileri görevlendiriyor. Bununla beraber, Lockheed Martin;in küresel bakım şirketi, bakım merkezlerine sürekli destek sağlıyor ve Hercules filosuna en iyi hizmetin verildiğine emin olmak için düzenli anketler düzenlemenin yanı sıra proses, araç, tesis, kalite ve eğitim denetlemelerini de yürütüyor.

        Askeri ve sivil kurumlar için ömür boyu destek ve performans kaynaklı lojistik hizmetleri veren, lojistik sistemlerinin başlıca tedarikçisi olan Lockheed Martin, platform bakımından, modifikasyon ve tamirine, malzeme hazırlığı ve dağıtımından, küresel tedarik zinciri yönetimi ve kontrolüne kadar birçok alanda çözümler sunuyor.

        Merkezi Bethesda, Maryland;de dünya çapında 146 bin çalışanıyla temelde gelişmiş teknolojik sistem, ürün ve hizmetlerin araştırma, geliştirme, tasarım, üretim ve entegrasyonu ile ilgilenen küresel bir güvenlik şirketi olan Lockheed Martin'in, 2008 yılı satışlarının da 42,7 milyar dolar olduğu bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ