Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bahamalar'da şımartın kendinizi GALERİ - Makro Ekonomi Haberleri

        Kış yaklaşıyor ama önümüzde iki bayram tatili var. Memleket sınırları içinde yağmurlar, rüzgarlar seyahatin tadını kaçırabilir. Öyleyse bir çılgınlık yapıp tropik iklimlere, mesela Bahamalar'a gidin. Canayakın, güleryüzlü insanların yaşadığı bu güneşli, renkli, canlı adaları keşfedin.

        Özlem Avcıoğlu

        700 TROPİK ADADAN OLUŞUYOR

        ABD'nin güneyindeki Bahamalar, 700 büyük ada, 2400 adacık ve mercan kayalıklarından oluşuyor. En çok ziyaret edilen adası, başkent Nassau'nun da bulunduğu New Providence. Nassau'nun turizm merkezi ise en güzel plajların yer aldığı Paradise Island bölgesi. Hemen hemen tüm otel, restoran ve barlar burada. Başkentin güneyindeki Eluethera ve Harbour Island pembe kumlu plajlarıyla, kuzeyindeki Grand Bahama dalış aktiviteleriyle turistleri çekiyor. Kuzeyden güneye incecik bir şerit gibi uzanan ve 365 adacıktan oluşan Exuma'lar ise el değmemiş sakin plajlarıyla çok popüler. Bahamalar yılın her ayı yumuşak bir iklime sahip, ama gitmek için en doğru zaman kasım-nisan ayları arası. Bu dönemde yağmur yağmıyor, sıcaklık 20-30 derece arasında seyrediyor. Adalardaki kıpır kıpır yerel müzikler, rengarenk giysiler ve binalar insanın içini açıyor.

        GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        DEV AKVARYUM

        Paradise Island'daki Atlantis Hotel, çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekecek atraksiyonlarla dolu. Mesela her türlü deniz canlısını görebileceğiniz, içinden yürüyerek geçilen dev bir akvaryum var. Yunuslarla yüzebileceğiniz havuzlar, Maya tapınaklarından esinlenen dev su kaydırakları, mağaralar; bu otel, adını aldığı kayıp şehir Atlantis gibi bir masal diyarı sanki.

        PEMBE KUMLARDAN MAVİ SULARA

        Bahamalar'ın tüm plajları kelimenin tam anlamıyla 'dünyadaki cennet.' Kilometrelerce uzunluktaki bakir plajlar ince, pembe kumdan oluşuyor. Adaların berrak turkuvaz denizi ise yüzmeyi sevenler ve su sporlarına meraklı olanlar için cazibe merkezi. Dalış ve surf yapabilir, yelkenliyle gezebilir, balık tutabilirsiniz. Dalış sırasında köpekbalıklarını izlemek, batık İspanyol gemilerini görmek bile mümkün.

        GURME RESTORANLARI VAR

        Florida'ya 30 dakika uzaklıktaki Bahamalar, özellikle de Paradise Island, kış ayları boyunca Hollywood yıldızlarının, Amerikalı politikacıların ve iş adamlarının gözdesi. Sadece deniziyle değil, yemekleriyle de turistleri memnun ediyor burası. İşte dünyaca ünlü şeflerin yönettiği restoranlardan bazıları: One and Only Ocean Club'ın içindeki Dune, Atlantis Hotel'deki ünlü Japon restoranı Nobu, Mesa Grill, Seafire Steakhouse... Buralarda yer bulmak epey zor oluyor.

        Nasıl gidilir?

        Önce ABD'nin büyük şehirlerinden birine uçuyorsunuz, oradan da Bahamalar'ın başkenti Nassau'ya. Küba Havana'dan da her gün Nassau'yla uçuş var. Türkiye'den tur şirketiyle gitmek daha kolay olabilir.

        Ne yenir?

        Diğer bütün Karayip adalarında olduğu gibi Bahamalar'da da deniz ürünleri yemeli. Yengeç, ıstakoz, orfoz, tropik meyveler ve acı biberli soslar mutfağın başlıca malzemeleri.

        Ne alınır?

        Yöresel hediyelikler; mercan mücevherler, tahta eşyalar ve batik yerel giysiler. Vergi uygulanmadığı için elektronik eşya, saat, mücevher, koku ve içkiyi ucuza alabilirsiniz.

        Nerede Kalınır?

        Herkese uygun otel var. Altı değişik otelden oluşan Atlantis, en uygun seçeneklerden biri. Adanın en güzel oteli ise koloniyel tarzdaki mimarisiyle dikkat çeken One and Only Ocean Club.

        HTGAZETE PAZAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ