Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Gece devrimi - Makro Ekonomi Haberleri

        Cipriani ailesi üç nesildir, aynı prestijli çizgiyi koruyor. Onların gözle görülüp, elle tutulmayan ama açıkça hissedilen bir tarzı var. Soyut bir şeyin patentini almak zor olsa da, 78 yıldır kimse tarafından taklit edilemediler.

        13 Mayıs 1931’de Giuseppe Cipriani ve Harry Pickering’in açtığı Harry’s Bar, hâlâ dünyanın en sevilen klasiklerinden biri.

        1985’te Giuseppe’nin oğlu Arrigo (Harry’nin İtalyancası), New York’taki ilk restoranını Tiffany’s’in birkaç adım ötesinde açtı. Harry’s Bar, Venedik’te tek olsa da, zaman içinde Cipriani restoranları bir zincire dönüştü. Üçüncü kuşak temsilcisi Giuseppe, Cipriani Downtown gibi daha rahat mekanlarla, restoranı genç ve ‘hip’ bir kitleye açtı. Hatta restoran ‘Sex and the City’ kızlarının takıldığı bir yer olarak dizide yer aldı.

        Cipriani hâlâ sadeliğin güzelliğine inanıyor. Kendilerini züppeliğin tam tersi olarak tanımlıyorlar.

        MANZARA SEVGİSİ

        Rockefeller binasının en üst katındaki Rainbow Room (Gökkuşağı Odası) Cipriani’lerin manzara sevgisinin en iyi örneği. Kartal yuvası tüm New York’u misafirlerinin ayaklarının altına seriyor. Club 55 ise, eğlence ve işi en iyi şekilde bir araya getirmek için kurulmuş bir kompleks. İçinde berberden sinema salonuna, restorandan, kütüphaneye birçok bölüm bulunuyor. Venedik’te büyükbabasının açtığı Harry’s’in mirasını, torun Giuseppe, İstanbul’da sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ