Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kriz onlara denizi özletti - Makro Ekonomi Haberleri

        Abdülkadir Konukoğlu, Hamdi Akın, Ahmet Zorlu, Ali Güreli ve Mehmet Büyükekşi 2010'a "Denize girmek istiyorum" diyerek giren patronları oluşturuyor. İsmet Güral sigara yadigarı kilolarını verme hedefi koyarken "Bu yıl daha fazla çalışmak istiyorum" diyen patronlar Cemalettin Sarar ve Cihan Kamer oluyor. Tuncay Özilhan ise gelecek yıldan kendisi için çok özel bir beklenti ve hedefi olmadığını ifade ediyor.

        ABDULKADİR KONUKOĞLU / Sanko Yönetim Kurulu Başkanı

        Geçen yıl üç gün denize girebildim

        Sanko'nun Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'nun 2010'dan kendisi için istediği şey daha fazla tatil yapabilme imkanı. Geçen seneki krizin yarattığı tempodan dolayı fazla tatil yapamadığını dile getiren Konukoğlu, "2009'da sadece 3 gün denize girebildim. 2009'da bir perşembe günü gittim. Pazartesi günü yine iş başındaydım. Bu sene 15 gün sakin bir tatil yapmak istiyorum." Tatilden dönünce boş kaldığında işleri gözden geçirdiğini ifade eden Konukoğlu şöyle devam etti: "Tatil dönüşü sakin kafayla unuttuklarımı ve ileride planlayacaklarımı düşünürüm. İnsan işten uzak, telefondan uzak olunca düşünme kabiliyeti daha çok oluyor. Ama benim telefonların tatilde de hep açık kalıyor."

        İSMET GÜRAL / Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı

        Sigara yadigarı kiloları vereceğim

        Kütahya Porselen'in patronu İsmet Güral aynı zamanda iki tatil köyüne sahip bir turizm yatırımcısı. Ama o da birçok patron gibi 2009'da tatili pas geçmek zorunda kalmış. 2010 baharında Tekirova'da açacağı tatil köyünde bu yıl tatil yapabilmeyi ümit eden Güral'ın bir diğer isteği de kilo vermek. Aynı hedefi 2009'da da koyduğunun altını çizen Güral şunları söyledi: "Ben birkaç sene önce sigarayı bıraktım. Şimdilik içmiyorum. Ama bu aşamada 8-9 kilo aldım. Onları vermeye çalışıyorum. 1-2 kilo verip tekrar geri alıyorum. Bu sene bu kiloları vermek istiyorum."

        HAMDİ AKIN / Afken Yönetim Kurulu Başkanı

        Bu yıl tatile 15 gün ayırırım

        Afken Holding ve TAV'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da yoğun bir yıl geçirmiş. "Yıl o kadar yoğun geçti ki yeni yıla girdiğimizi bile fark edemedik" diyen Akın zor bir yıl olmasını beklediği 2010'da daha da çok çalışacak. Ama bu kez tatili 2009 kadar ihmal etmeyecek. Her yıl 3-4 gün tatil yapabilirken 2009'da buna da fırsat bulamadığını dile getiren Akın "2010'da ilk defa yazın denizde daha fazla kalacağım diyebilirim. 15-20 günümü tatile ayırmak istiyorum. 2009'da zaten birşey yapmadık. Oturup bekledik. Bu nedenle yılın geride bıraktığı bir pişmanlık da yok" dedi.

        AHMET ZORLU / Zorlu Yönetim Kurulu Başkanı

        Her haftasonu yüzmeye gitsem

        2010'da en çok yapmak istediği şeyin haftasonu her gün denize girmek olduğunu ifade eden Zorlu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu şunları söyledi: "Geçen yıl işler o kadar yoğundu ki buna hiç fırsat bulamadım. Mevsiminde tatil yapamadım. 2010'da benim için en güzeli haftasonunu kendime ayırabilmek olurdu. 2009 için ‘keşke yapmasaydım' dediğim bir pişmanlığım da yok. Ben zaten çok arkama bakmam. ‘Keşke' desen de yaşananlar geri gelmiyor."

        ALİ GÜRELİ / İkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı

        Oğlumu uğurlamadan ona zaman ayıracağım

        İkon Turizm ve Contemporary İstanbul'un Başkanı Ali Güreli bu yıl oğlu Batu Güreli'yi eğitimi için ABD'ye uğurlamaya hazırlanıyor. Bu nedenle Bodrum'daki evinde ailesiyle daha çok vakit geçirmek istediğini ifade eden Güreli şöyle konuştu: "Ben çalışırken neredeyse hiç mola veremem. Tatillerim 2-3 gün mola, sonra tekrar iş şeklindedir. Bu yıl oğlumu uğurlamadan onunla birlikte olacağım. Ayrıca 2010 detoks yılı olsun istiyorum. Vücut dinlendirme insanın yapısını değiştiriyor. 4 sene yapıp son 7-8 yıldır yapamadığım bir hobim de dalma. Ona tekrar başlamayı çok isterim."

        CEMALETTİN SARAR / Sarar Yönetim Kurulu Başkanı

        Daha çok büyümek için çok çalışacağım

        Sarar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar diğer patronlardan farklı olarak tatil özlemi duymuyor. 2010'da hedefinin şirketini daha da büyümek için daha çok çalışmak olduğunu söylüyor. Kendisine de her sene arada bir 3-5 gün kaçamak tatiller organize ettiğini ifade eden Sarar, "Bu aynı şekilde devam edecek. İş bizi kovalıyor ama bundan şikayetçi değilim" dedi.

        MEHMET BÜYÜKEKŞİ / Flo Ayakkabı Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı

        Cok yoğun bir yıldı bu yıl tatil yapalım

        Çok yoğun geçen 2009 yılının ardından 2010'da tatile daha çok zaman ayırmak istediğini söyleyen Flo Yönetim Kurulu Başkanı ve ihracatın patronu Mehmet Büyükekşi şöyle konuştu: "2009'da kriz olması nedeniyle felaket bir stres vardı. Çok yoğun günler geçirdik. Sadece 3 gün tatil yapabildim. Her yıl bu kadar yoğun olmuyor. Ama geçen yıl ekstremdi. Çok koşturduk. Ben Ramazan ve Kurban Bayramı arasında 60 günde 11 ülkeye gittim. Bu yıl biraz daha tatil imkanı olsun isterim."

        CİHAN KAMER/ ATASAY GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI

        2009'de çok yattık şimdi çalışma zamanı

        2009 yılının durgunluk nedeniyle zaten çok dinlenerek, yatarak geçtiğini dile getiren Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer "Sadece bizim için değil herkes için böyleydi. Ama tabii ki huzurlu bir dönem değildi. 2010 benim için artık çalışmak zamanı. Tüm Türkiye için çalışmak zamanı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ