Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Maliye'nin ilginç gerekçesi - Makro Ekonomi Haberleri

        Gelir İdaresi Başkanı Arıoğlu, kirada stopaj tartışmalarına da noktayı koyarak, "Gelir Vergisi'nin yeniden yazılması çalışmaları sürüyor. Böyle bir karar yok" diye konuştu.

        Turizmde konaklamadan alınan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 8'e düşürüldü. Gıda ve turizmde kapsamlı KDV indiriminde, alkollü içki satan mekanların 10 puanlık vergi indiriminin dışında tutulması dikkat çekti.

        Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, lokantaları da KDV indirimi kapsamına aldıklarını belirtirken, içkili mekanların kapsam dışında tutulması konusunda, içki üzerinde vergiyi indiren tek ülkenin İspanya olduğunu söyledi. Arıoğlu, "Bu düzenlemeyi rekabet koşulları ve AB'ye uyum kapsamında insan sağlığı koşulları dikkate alarak yaptık. Yunanistan, Portekiz gibi bir çok ülkede alkol vergi indirimine tabi değil. Bir tek İspanya'da var" diye konuştu. Turizm ve gıdada KDV indiriminin siyasi iktidarın kararı olduğunu kaydeden Arıoğlu, "Biz bu konuda teknik çalışma yaptık. Kısa vadede bunun dışında düzenleme yok" değerlendirmesini yaptı. Arıoğlu, turizmde KDV indirimi ile birlikte sektörün önünü görmesini sağladıklarını söyledi.

        KİRADA STOPAJ YOK

        Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, kiraya stopaj uygulaması konusundaki tartışmalara noktayı koydu. Arıoğlu, "Gelir Vergisi'ni yeniden yazma çalışmaları devam ediyor. Çalışma bitmeden, mutabakat olmadan bunu kamuoyu ile paylaşmak yanlış olur. Çalışma tamamlansın ondan sonra açıklanır. Şu anda stopaj konusunda bir çalışma yok" değerlendirmesini yaptı.

        (ANKA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ