Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para UNAKITAN'DAN ESNAFA MÜJDE - Makro Ekonomi Haberleri

        Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Yeni dönemde vergilendirmeden kredi kullanımına kadar esnafa ayrı bir yer vermeyi düşünüyoruz'' dedi.

        Bakan Unakıtan, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk ile birlikte Eskişehir Esnaf Odaları Birliği üyeleriyle Anemon Otel'de bir araya geldi.

        Kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu ve esnafın derdini, sıkıntını bildiğini ifade eden Bakan Unakıtan, ''Damdan düştüm yani. Halinizden en iyi ben anlarım'' dedi.

        Esnafın bazen evine ekmek götürmekte, bazen çocuğunun bir ihtiyacını karşılamakta zorlanabileceğini ifade eden Bakan Unakıtan, şöyle konuştu:

        ''Esnaf, gün gelir sevinir, gün gelir üzülür. Yeni dönemde vergilendirmeden, kredi kullanımına kadar esnafa ayrı bir yer vermeyi düşünüyoruz. Hükümet kurulduktan sonra esnafla ilgili bazı çalışmalar yapacağız. Esnafın vergi yapısına değişik bakmak istiyoruz. Esnafın vergisi, kurumlar ve gelirler vergisinin dışında biraz değişik olmalı. Bu konuda bir çalışma yaptırıyorum.

        Kayıt dışı ekonomi ile ilgili esnafla birlikte bir çalışma yapacağız. Esnaf Odaları Birliği olarak bana (bunlar kayıt dışı, merdiven altı çalışıyorlar) diyeceksiniz. Bu konuda birbirimize yardımcı olacağız. Avrupa Birliği ile müzakerelere girmiş bir ülke olarak kayıt dışını azaltacağız. Kayıt dışını Avrupa seviyesine indireceğiz. Türk milleti bu kayıt dışı problemini çözecek başka çaremiz yok. Kurunun yanında yaşta yanmaması için işbirliği yapacağız.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ