Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Vekillere daha fazla imkân verilsin" - Makro Ekonomi Haberleri

        AK Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, konuşmasında Cumhurbaşkanlığının çalışmalarından övgüyle söz ederken, Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'nin sorunlarıyla mücadele ettiğini anlattı ve ''Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'nin en önemli sorunu olan terörün sonlandırılması için çok özel çabalar sarfettiğini biliyorum. Bu gayretleriyle Sayın Cumhurbaşkanı Köşkü onay makamı olmanın ötesine taşıyarak, halkın arzuladığı Cumhurbaşkanı profili sergiliyor'' dedi.

        Konuşmasında, Meclis Başkanlığının milletvekillerinin taleplerine daha fazla eğilmesini isteyen Ergezen, milletvekillerinin danışmanı, sekreteri, odası bulunduğunu, ancak bunların yeterli olmadığını, gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında daha fazla imkanların sağlanması gerektiğine inandığını anlattı.

        Ergezen, ''Biz lüks istemiyoruz, fazla şey istemiyoruz ama milletin temsilcileri onore edilmeli, ihtiyaçları, talepleri karşılanmalıdır. Hatta daha ileri gidiyorum; milletvekillerine birer şoför verilmesi gerektiğini düşünüyorum, hem de milletvekillerinin illerinde birer danışman, büro ve masrafları da Meclis tarafından karşılanmalıdır'' dedi.

        Sayıştay denetimlerine de değinen Ergezen, Sayıştayın hata bulma, sorumluları cezalandırmanın ötesine geçerek, yol gösterme, sorun oluşmasının önüne geçme anlayışını benimsediğini, bunun takdirle karşıladığını ifade etti.

        Kendisinin de Sayıştaya ''pul parası'' için savunma verdiğini kaydeden Ergezen, ''Sayıştaya pul parası için savunma verdiğimi çok iyi biliyorum diğer taraftan malı götürenlere iltifat olan bir Türkiye'den geliyoruz. Türkiye daha güzele koşuyor' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ