Fenerbahçe tişörtleri anons bekliyor!
Fener'in geçen yıl iki dakika süren şampiyonluk sevincinin ardından perakendecilerin '80 bin tişört elde kalmış' diye takıldığı Abdullah Kiğılı bu yıl da tedbiri elden bırakmıyor
Geçtiğimiz futbol sezonunda Fenerbahçe’nin yanlış anons sonucu erken şampiyonluk sevinci yaşamasının geyikleri aylarca sürdü. 16 Mayıs’taki Fenerbahçe- Trabzonspor maçından tam 10 gün sonra 26-27 Mayıs tarihlerinde Budapeşte’de düzenlenen Perakende Liderler Konferansı’nın kahve aralarındaki ana sohbet konusu da buydu. Sektörün patronlarını buluşturan konferansta, herkes Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı’ya takılıyordu: “Abdullah Abi, şampiyonluk son dakikada gidince 80 bin tişört elde kalmış diyorlar.”
Patronların işi hazır giyim olunca sahadaki pozisyonlar konuşulacak değil ya, herkes giyim, kuşam, stok vs. üzerinden yaptı Fenerbahçe geyiğini. Ama Kiğılı bu sataşmaları kabullenir mi, yapıştırıverdi cevabı: “Yılların hazır giyimcisiyim. Öyle hataya düşer miyim? Son ana kadar düğmeye basmadım, olmayınca da iptal ettim.” Fenerbahçe, bu hafta sonu kader maçını deplasmanda Sivasspor ile oynayacak. Dün Kiğılı’ya sordum, “Tişörtler ne durumda?” diye. Geçen yılın sataşmalarını unutmamış hâlâ, “Bu yıl da tedbiri elden bırakmıyorum” dedi. “Takımın akıbeti belli olsun, pazartesi sabahı 09.00’da düğmeye basacağız. 48 saat içinde tişörtler hazır.”
12 FARKLI MESAJ
Kiğılı, sonucu görmeden yine içinde şampiyonluk kelimesi geçen tişört üretmeyecek. Ama taraftar da heyecanı bu kadar yükselmişken yeni ürün istiyor. İşte onun için Alex ile ilgili tişörtlere ağırlık verilmiş. Geçen hafta Ankaragücü maçında elde edilen 6-0’lık galibiyetin ardından hemen “Çok konuşana 6-0 tarifesi” yazılı tişörtler üreten şirket, daha ürün piyasaya çıkmadan internetten bin adet satış yapmış. Şirketin elinde şimdi 15 farklı slogan var. Her hafta yeni bir sloganla üretim yapacaklarını anlatan Kiğılı, “Artık teknoloji gelişti, karar verip 48 saat içinde üretime geçebiliyoruz. 8 Ağustos’a kadar forma hariç 100 bin tişört, 30 bin de şal+atkı satarız” diyor.
UNUTMAYIN BURAYI BEN YÖNETİYORUM
Geçen yıl Galatasaray taraftarı dostları Avi Alkaş ve Gündüz Bayer’in kendisine takıldığını anlatıyor Kiğılı, gülerek. Sonra da ekliyor, “Abdullah Kiğılı idare ediyor burayı, kimse unutmasın.” Tişört üzerine yazılacak sloganların üretilmesi bir ekibin elinde ancak kulüp taraftarların e-mail yoluyla kendilerine önerdikleri sloganları da dikkate alıyor. Abdullah Kiğılı yeni ürün ve farklı sloganlar üreterek taraftar ürünleri cirosunu 2011’in ilk 4 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artırdıklarını söylüyor.
ESEN Y. EVRAN- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ