Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Çinliler çakma çıtasını da aştı! - Makro Ekonomi Haberleri

        Kunming şehrinde tam 22 adet sahte Apple mağazası olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay bir blogda afişe edilen gerçeğine çok benzeyen Apple mağazaları ile ilgili inceleme başlatan yetkililer Kunming şehrinde 300’den fazla işletmeyi takip altına aldı. İncelemede 22 mağazanın yetkisiz olarak Apple logosunu kullandığı ve gri ithalat ürünlerini orjinal gibi müşterilerine satmaya çalıştığı tespit edildi. Çin Endüstri ve Reklam İdaresi, Apple’ın şikâyeti üzerine sahte işletmenin faaliyetini durdurdu. Ruhsatları iptal edilen işletmeler hakkında da şikâyette bulunuldu. Apple’ın Çin’de 4 adet orijinal mağazası bulunuyor.

        TAKLİTTE SINIR TANIMIYORLAR

        Taklitte sınır tanımayan Çinliler, geçtiğimiz hafta Apple’ın eylül ayı sonunda tanıtmayı planladığı yeni akıllı telefonu iPhone 5’in taklidini internet üzerinden satmaya başlamıştı. Çinliler Apple’ın yanı sıra İsveçli mobilya devi IKEA mağazalarını da kopyalamıştı.

        SAHTESİYLE ORJİNALİ TABELADAN ANLAŞILIYOR

        Çin’in Yunnan Eyaleti’nin en büyük şehri olan Kunming’de resmi olarak Apple mağazası bulunmuyor. Sahte mağazalar dışardan bakıldığında gerçek gibi görünüyor. Kentteki Apple mağazalarının sahte olduğunu gösteren işaretler şöyle sıralanıyor: Kısmen dökülmüş duvar boyaları, yer yer mat ışıklar, Apple logosunun yanında yer alan Apple Store tabelası ve isimleri bulunmayan mavi tişörtlü çalışanlar. Gri market ürünlerinin satıldığı mağaza çalışanlarının kendilerini gerçek Apple Store’larda çalıştığını zannettiği iddia edildi.

        GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ