Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para AB'den Suriye'ye yasak! - Makro Ekonomi Haberleri

        Konseyi'nden yapılan açıklamada, Suriye'deki durumun vahameti göz ünün alınarak, Suriye menşeli petrol ürünlerinin satın alınması, ithal edilmesi ve nakledilmesinin yasaklandığı belirtildi.

        Avrupa ülkeleri ayrıca seyahat yasağı ve hesap dondurma yaptırımları uygulananların listesine de dört Suriyeli ile iç Suriye şirketini de ekledi. Yeni yaptırımlar yarından itibaren yürürlüğe girecek. Fakat Avrupa şirketlerinin Suriye'de faaliyet göstermesine engel bulunmuyor.

        AB BAKANLARININ TOPLANTISINDA ANA GÜNDEM ORTADOĞU

        AB Dönem Başkanı Polonya'nın Dışişleri Bakanı Rados'aw Sikorski ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un ev sahipliğinde bugün başlayan Gymnich tipi toplantının ana gündemi Ortadoğu olacak. AB Dışişleri Bakanları, bugünkü toplantılarda Filistin devletinin kurulması için başlatılan girişim ve Arap Baharı'nı ele alacak. Stratejik ortaklarla ilişkilerin güçlendirilmesi de ilk gün toplantılarının gündeminde bulunuyor.

        Aday ülkelerden bakanların da katılacağı yarınki toplantılarda ise Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ