Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bu elde "hayır" var - Makro Ekonomi Haberleri

        DİSK, KESK, TTB, TMMOB, TDB ile Türk-İş’e bağlı bazı sendikaların üyeleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nda değişiklik öngören yasa tasarısını, TBMM Dikmen Kapısı önünde protesto ettiler.

        Sendika ve meslek örgütlerinin üyeleri, taşıdıkları döviz ve pankartlarla TBMM Dikmen Kapısı önünde biraraya gelerek, attıkları çeşitli sloganlarla tasarıya tepkilerini dile getirdiler.

        ‘HAYIR’ ELİ

        Bugünkü eylemin simgesi normal bir elden biraz büyük olarak hazırlanmış bir el maketiydi. Her parmağında tasarının itiraz edilen bir maddesinin yer aldığı el aracılığıyla işçi temsilcileri yasaya ‘hayır’ dediler.

        KESK: ŞOFÖRÜ UYANDIRMAK GÖREVİMİZ

        Ortak basın açıklamasını okuyan KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, tasarıyla yaşanan gündemi şoförü uyuya kalmış bir otobüse benzetti. Tombul “Şoförü uyandırmak bizim görevimiz. IMF’yi değil halkın ve vicdanlarının sesini dinlemelerini istiyoruz” dedi.

        Tombul, emeklilik yaşının 65’e yükseltilmesi, güncelleme katsayısının belirlenmesinde gelişme hızının yüzde 30 ile sınırlandırması, emekli aylıklarında refah payının dikkate alınmaması, aylık bağlama oranının yetersizliği, bazı mesleklerde fiili hizmet zammı hakkının kaldırılması, sağlık hizmetlerindeki katkı payları ve ev kadınlarının sosyal güvenlik sisteminden dışlanması nedeniyle tasarıya yönelik itirazlarının sürdüğünü ifade etti.

        DİSK: DİRENİŞ VE GENEL GREVLE ZORLAYACAĞIZ

        DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de tasarıyla ilgili talepleri karşılanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Tasarı yasalaşsa bile, cumhurbaşkanının onayı, konunun Anayasa Mahkemesi’ne taşınması süreçlerinde de taleplerinin takipçisi olacaklarını dile getiren Çelebi, bu süreci direniş ve genel grevlerle zorlayacaklarını belirtti.

        EYLEME YURTDIŞINDAN DESTEK

        Sendika ve meslek örgütlerine, CHP, DSP, DTP ve ÖDP’li milletvekilleri ile bir toplantı için Ankara’da bulunan Kamu Hizmetleri Enternasyonali (PSI) Sendikal Haklar ve Özgürlükler Departmanı Temsilcisi Chidi King de destek verdi.

        King, basın mensuplarının soruları üzerine, tasarıya karşı yapılan eylemlerin Avrupa’da yakından izlendiğini ifade ederek, bu eylemleri desteklediklerini belirtti.

        Çalışanlar, 14 Mart’taki iki saatlik iş bırakma eyleminin ardından, 1 ve 6 Nisan’da meydanlarda kitlesel basın açıklamaları yapmıştı.

        NTV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ