Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para KİK Kamu İhale Kurumu baskın ihaleye fesat karıştırmak KİK'de gözaltı ihale baskını - Makro Ekonomi Haberleri

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, kamu ihalelerine fesat karıştırıldığı ve ihaleyi alamayan firma sahipleri lehine rapor çıkararak çıkar sağladıkları ihbarı üzerine operasyon yaptı.

        Operasyonda, Kamu İhale Kurumu (KİK) eski Başkan Yardımcısı ve halen kurul üyeliği devam eden Ali Kaya ile raportörler Osman Tuna ile Şenol Vanuer’ın da aralarında bulunduğu 23 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

        Organize Büro Amirliği ekipleri, 1 yıl süren teknik ve fiziki takip ardından bu sabah KİK’e baskın düzenledi. Polis kurumda gözaltına aldığı 3 kişinin oda ve bilgisiyarlarında arama yaptı. Yapılan aramalarda birçok ihale ile ilgili dosyaya el koydu.

        Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon kapsamında eski KİK Başkan Yardımcısı olan ve halen kurul üyeliği devam eden Ali Kaya ile röportörler Osman Tuna ile Şenol Vanuer’in de gözaltına alındığı öne sürüldü. Operasyon kapsamında çoğu işadamı ve şirket sahibi olan 20 kişinin daha gözaltına alınırken, bu kişilerin ev ve ofislerinde de aramalar yapıldığı iddia edildi.

        40 İHALE TESPİT EDİLDİ

        Polisin yaptığı çalışma sonucunda 40 ihaleye fesat karıştırıldığı öne sürüldü. Polis gözaltına alınan KİK üyeleri ve şirket sahiplerinin mal varlığını da incelemeye aldı. Gözaltındakilerin sorgusuna başlandığı ve gözaltı sayasının artabileceği ileri sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ