Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Şampiyonlar Beko Kupası'nda buluşacak - Makro Ekonomi Haberleri

        Necdet Çalışkan/HT EKONOMİ

        Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA'da Beko ve Grundig markalarıyla yer alan Koç Holding'in Dayanıklı Tüketim Grubu'nun Başkanı Levent Çakıroğlu, "Almanya, Litvanya, Rusya ve Türkiye basketbol ligi şampiyonlarını bir araya getirecek Beko Şampiyonlar Kupası düzenleyeceğiz" dedi. Çakıroğlu, "Beko, bu yılın ilk 6 aylık döneminde Batı Avrupa'da en çok satılan buzdolabı markası oldu. Son 3-4 yılda başarı hikâyesi yazdığımız Grundig ile de bu yılın ilk 6 ayında satışlarımızı iki kat artırarak, Almanya TV pazarında 3. sıraya yükseldik" dedi.

        ÖZEL PİŞİRİCİ SERİSİ İLK KEZ FUARDA

        Arçelik'in 2012 ilk 6 ay cirosunun bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında artarak, 5.2 milyar TL'ye ulaştığını ifade eden Çakıroğlu, "Geçen yıl satın aldığımız Defy ile Güney Afrika pazarında lider durumdayız. İlk 6 ayda yüzde 40'lık büyümemizin de yüzde 7'si Defy'den geldi" dedi. Beko markalarıyla 2006 yılından bu yana Türkiye Basketbol Ligi'nin isim sponsoru olduklarını hatırlatan Çakıroğlu, "Bu sponsorluğumuza Almanya, Litvanya ve Rusya basketbol liglerini de ilave ettik. Bu yıldan itibaren de ilk defa bu 4 ligimizin şampiyonlarını Almanya'da bir araya getiren Beko Şampiyonlar Kupası'nı düzenleyeceğiz" dedi. Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük de dünyaca ünlü İspanyol tasarımcı Patricia Urquiola tarafından Beko için tasarlanan "CAST LINE" isimli özel ankastre pişirici serisini ilk kez tüketicilerle buluşturduklarını ifade etti. Karabük, fuarda, çamaşır ve bulaşık makinelerinde de hijyen hassasiyetini öne çıkaran Baby Protect, fonksiyonlu ürünlerini de tanıttıklarını söyledi.

        BUNDESLIGA İÇİN ÖZEL İŞLEMCİLİ TV ÜRETTİLER

        Arçelik Elektronik Direktörü Erkan Duysal Grunding'in geliştirdiği Bundesliga televizyonları için "30 uygulama barındıran ve özel olarak geliştirdiğimiz işlemcilerle Grundig Bundesliga televizyonlar ile birinci sınıf görüntü kalitesi sunuyoruz. Alman tüketiciler için maçları izlerken keskin görüntü kalitesiyle yoğun ve rengârenk bir deneyim yaşatıyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ