Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Aselsan 'Olgunluk Seviye 3' belgesini aldı - Makro Ekonomi Haberleri

        Aselsan, Radar Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri (REHİS) Grubu Capability Maturity Model Integration (CMMI) denetimlerini başarıyla tamamlayarak Olgunluk Seviye 3 belgesini aldı. İleri teknoloji şirketi olan Aselsan bu belge ile fikirden yeni ürüne giden yolda AR-GE ve tasarım yeteneğini bağımsız bir gözle belgelemiş oldu.

        NELER İNCELENDİ?

        Belge kapsamını “Cihaz Geliştirme, Sistem Geliştirme ile Kara, Deniz ve Hava Platformlarına Sistem Entegrasyonu” olarak belirleyen REHİS Grubu, CMMI denetimlerine tüm tasarım faaliyetlerini kapsayan sistem, yazılım, donanım geliştirme ve platform entegrasyonu disiplinlerinden girdi.

        Bunun yanında denetimde tasarım organizasyonları ile birlikte program yönetimi, kalite yönetimi, altyüklenici yönetimi ve konfigürasyon yönetimi organizasyonlarının faaliyetleri de sorgulandı. Üç hafta süren ve Hazırlık Gözden Geçirmesi ile Sözlü Görüşme kısmı art arda gerçekleştirilen denetim boyunca, 18 süreç alanında 356 özel ve 77 genel gereklilik için 8027 adet yazılı ve 4659 adet sözlü olmak üzere 12 bin 686 adet kanıt incelendi.

        HANGİ TESPİTE VARILDI?

        Denetim sonunda REHİS Grubu’nun, olgun ve kurumsallaşmış süreçler ve yüksek otomasyon kullanımı, süreçlerin sürekli iyileştirilmesi, organizasyonun geneline hakim olan takım çalışması, yönetim ve çalışanlar arasında açık iletişim, çalışanların görüşlerine değer verilmesi ve cesaretlendirilmesi bakımlarından güçlü olduğu tespit edildi. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığının sponsorluğunda Carnegie Mellon Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Enstitüsü tarafından geliştirilen ve idame edilen CMMI ilk olarak savunma endüstrisinin yazılım alanındaki en iyi uygulamalarından faydalanılarak oluşturuldu.

        ONAYLANMASI ANLAMINA GELİYOR

        Zaman içinde yazılım dışındaki tasarım disiplinleri de kapsamına dahil edilerek bütünsel bir mimariye kavuşturuldu. Günümüzde uluslararası düzeyde kabul görür hale gelen CMMI özellikle büyük ve teknik yönden karmaşık projelerde geliştirme yapan veya servis sağlayan diğer sektörler tarafından da bir model olarak süreç iyileştirme amacıyla kullanılıyor. CMMI Olgunluk Seviye 3 Belgesi, REHİS Grubu’nun uzun yıllardır bir sorumluluk olarak taşıdığı müşterilerine üstün kalitede çözümler sunma konusunda yürüttüğü çalışmaların bağımsız kuruluşlarca onaylanması anlamına geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ