Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türk markaları dünya markası haline gelecek - Makro Ekonomi Haberleri

        Londra'da yapılan anlaşmaya LIMA Başkanı LIMA Yönetim Kurulu Başkanı Charles M. Riotto ile Kaynak Telif Hakları ve Lisans Ajansı yöneticisi Hakan Tungaç imza koydu. Anlaşma töreninde Kaynak Ajans'ın Telif Hakları Sorumlusu Alpay Karaca da hazır bulundu. Kaynak, LIMA temsilciliği ile uluslararası lisans kültürünün geliştirilmesi ve Türkiye'nin marka ve değerlerinin dünyaya açılmasına öncülük etmeyi hedefliyor.

        Bünyesinde dünyanın seçkin markalarını bulunduran lisans kuruluşu LIMA, uluslararası sertifika ve network programları düzenlemenin yanı sıra korsan yayına karşı oluşturmaya çalıştığı bilinçlendirme faaliyetleriyle de biliniyor.

        LIMA MODELİ TÜRKİYE'DE UYGULANACAK

        Anlaşmayı değerlendiren LIMA Yönetim Kurulu Başkanı Charles M. Riotto, Kaynak ile yapılan işbirliği sayesinde Türkiye'de önemli işler yapacaklarını belirterek, "1985 yılında kurulan ve geçen süre içerisinde dünya genelinde ikisi Asya'da olmak üzere, Almanya, İngiltere gibi önemli ülke merkezlerindeki şubelerimizin yanında Türkiye'de de bizi Kaynak temsil edecek. LIMA dünya genelinde 1100 şirketi temsil ediyor. Her biri saygın ve seçkin bu firmalar arasında bundan sonra Türkiye'nin önemli markalarını da göreceğimize inanıyorum. LIMA, modadan spor klüp ve liglerine kadar her alanda etkili bir kuruluş. Kaynak'ı kutluyorum." diye konuştu.

        Kaynak Telif Hakları ve Lisans Ajansı Yöneticisi Hakan Tungaç da yaptığı açıklamada, bu anlaşma ile kültür alanından çocuklara hitap eden sektöre kadar; yayıncılık, telif hakları, lisans veren bir çatı kuruluş ile işbirliğinin önemine işaret etti.

        LIMA gibi uluslararası bir kuruluşun Türkiye'de Kaynak'ı tercih etmesinin gurur verici olduğunu belirten Tungaç, "Kaynak olarak LIMA işbirliğinde üniversiteler başta olmak üzere lisans programları organize etmek, marka ve lisans kültürünü geliştiren eğitim ve sertifika programları düzenleyeceğiz. Türkiye'nin markalarını LIMA kanalı ile dünya markası haline getirmek hedeflerimiz arasında. Korsana karşı kültür oluşturmak, toplum ve girişimcileri lisans konusunda bilinçlendirecek programlar da yapacaklarımızdan bazıları." dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ