Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Detroit Otomobil Fuarı'nın bombaları! - Otomobil Haberleri
        1

        Otomobil tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği Detroit Otomobil fuarı kapılarını açtı. 12-25 Aralık tarihleri arasında ABD'nin Detroit kentinde devam edecek fuar beklendiği gibi, yine üreticilerin gövde gösterisinde bulunduğu bir arenaya dönüştü. Ziyaretçiler yeni modellerin yanında sektörün geleceği ile ilgili fikir sahibi oldu.

        2

        Fuarın ilk gününde en çok ilgi gören otolardan biri Alfa Romeo'nun yeni 4C Spider'ı oldu. Alfa Romeo CEO'su Reid Bigland 2015 model Spider'ı bizzat tanıttı. 2015 modeli 2014 modelinin altında sunuldu.

        3

        Ford'un en göz alıcı modeli ise yeni GT oldu. Gelecek yıl yani atası GT40'ın 50. yılında üretime girecek yeni Ford GT 3.5 litrelik çift turbo şarjlı Ecoboost V6 motora sahip olacak.

        4

        Aracı Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford ve Ford CEO'su Mark Fields'in beraber tanıttı. Ford yetkilileri yeni GT'nin en az 600 beygirlik bir motora sahip olduğunu söyledi.

        5

        Ford'un fuardaki bir diğer bombası GT350R Mustang oldu. 5.2 litre hacimli v8 ünite 500 beygir üzerinde güç, 540 Nm üzerinde tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunuluyor.

        6

        Bir başka 50. yıl kutlaması yapan marka ise Porsche oldu. Firma, yarım asırlık efsanevi 911'in 2016 modelini tanıttı. Porsche 911 Targa 4 GTS 0-100 km'ye 4.1 saniyede ulaşıyor. Nisan ayında satışa çıkacak modelin ABD fiyatının 132 bin 800 dolar olduğu açıklandı.

        7

        Porsche standı her yıl olduğu gibi ziyaretçilerin en yoğun ilgi gösterdiği bölgelerden biri oldu.

        8

        Dünya devlerinin yeni modellerinin yanında en ilgi çeken araçlardan biri dünyanın ilk 3 boyutlu yazıcısıyla üretilmiş arabası The Strati oldu.

        9

        Local Motors'un tanıttığı elektrikli araç tasarımıyla ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Aracı Local Motors kurucusu John B. Rogers tanıttı.

        10

        Bentley Mulsanne fuarın en lüks otomobillerinden biri olarak öne çıktı. 4.9 saniyede 100 km'ye ulaşan araç 530 beygirlik 6.75 litre kapasiteli motora sahip.

        11

        Yeni Acura NSX, hayranları tarafından uzun süredir merak için bekleniliyordu. ABD'de 150 bin dolarlık fiyatla satışa çıkacak yeni NSX 500 beygirlik V6 motora sahip olmasına rağmen, üreticisi Honda klasmanında en az yakıt harcayan modellerden biri olduğunu belirtti.

        12

        Fuarda 'süper-arabalar'ın yanında yollarımızda daha fazla görmeye alıştığımız araçlar da tanıtıldı. Bunlardan biri yeni Mercedes GLE Coupe oldu. Aracın Eylül 2015'te Türkiye'de satışa sunulacağı belirtildi.

        13

        GLE Coupe'yi Mercedes Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche tanıttı.

        14

        Mercedes bunun yanında hibrid modeli C350 Plug-in Hybrid'i ilk defa tanıttı. Sadece elektrik kullanarak 31 km gidebilen araç 100 km'de ortalama 2.1 litre yakıt tüketiyor.

        15

        Audi SUV sınıfındaki en önemli modeli Q7'nin yeni neslini tanıttı. Yeni Q7'nin eskilerinden en önemli farkı ise yaklaşık 330 kg daha hafif olması...

        16

        Bir başka Alman devi BMW ise Detroit'te yeni 6 serisini tüketicinin beğenisine sundu. BMW 650i Coupe 100 km'ye 4.4, 640i ise 5.2 saniyede çıkıyor.

        17

        BMW'nin yeni 6 serisi düzenlenen bir törenle tanıtıldı. Serinin özelliklerini BMW Group Staış Başkanı Ian Robertson anlattı.

        18

        2014 yılında dünya genelinde 10 milyon adedi aşkın otomobil satan Volkswagen, Cross Coupe GTE CONCEPT modelini tanıttı. 2016 yılında yollarda olacak aracın özellikle ABD pazarında tutması bekleniyor.

        19

        İsveçli Volvo S60 serisinin son halkası S60 Cross Country'yi ziyaretçilerin beğenisine sundu. 250 beygirlik motora sahip aracın yaz aylarında tüketiciyle buluşması bekleniyor.

        20

        Volvo'nun tanıttığı bir başka model de yeni XC90 oldu. Aracı Volvo Car Group CEO'su Hakan Samuelsson tanıttı.

        21

        Detroit Otomobil Fuarı'nda Çin markalarının da ağırlığı her geçen yıl artıyor. Çinli üreticiler de artık yeni modellerini tanıtmak için bu fuarı bekliyor.

        22

        Guangzhou Automobile Group da bu firmalardan biri oldu. Çinli üretici GS4 modelini ilk kez Detroit'te tanıttı.

        23

        Japon Toyota, 2016 Toyota Tacoma pickupı ilk kez Detroit'te beğeniye sundu.

        24

        Hyundai de yeni konsept modeli Santa Cruz (HCD-15) ve Sonata Plug-in Hybrid'i (PHEV) görücüye çıkardı. Santa Cruz, geleneksel Pick-up'ların aksine, sahip olduğu sportif tasarımı ve kompakt kullanım özellikleriyle daha çok crossover otomobil tutkunlarına hitab ediyor.

        25

        Hyundai Sonata elektrik modunda 35 km yol katedebiliyor. Elektrikli motorun yanı sıra, 2.0 litrelik GDI benzinli ünitenin de kullanıldığı Sonata'nın motor gücü 154 beygir.

        26

        Infiniti Q60 concept fuarın ikinci gününün en popüler araçlarından biri oldu. Infiniti’nin “Premium Sport Coupé” olarak betimlediği, 2+2 oturma düzenine sahip yeni konsepti; Q80 Inspiration ve Q50 Eau Rouge konseptlerinden izler taşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ