Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni Opel Meriva ekimde giriş yapıyor - Otomobil Haberleri

        Yeni Opel Meriva Ekim ayında Türkiye ‘de satışa sunulacak. Türkiye pazarına; 1.4lt 100hp, 1.4lt 120hp, 1.4lt turbo 140hp, 1.3lt 95hp ve 1.7lt cdti100hp otomatik gibi değişik motor seçeneklerini ile girecek olan yeni Meriva, Haziran ayında Avrupa’da satışa sunuldu. Yılsonuna kadar tüm Avrupa’da 50bin adetlik bir satış rakamına ulaşması tahmin edilen yeni Merviva’nın için toplam 63 bin adet de sipariş alınmış durumda. Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Meriva’nın ülkemizdeki yılsonuna kadar öngörülen satış hedefi ise 300 adet olarak planlandı.

        Opel, 2003 yılında ilk nesil Meriva’yı lanse ettiğinde çok yönlü FlexSpace arka koltuk sistemi, yüksek oturma pozisyonu ve geniş kabiniyle, küçük ve uygun maliyetli küçük sınıf minivan otomobiller için yeni bir segment yaratmıştı. Opel Meriva bu segmente bugüne kadar 1 milyon adetten fazla satma başarısını gösterdi.

        TEKNİK ÖZELLİK AYRINTILARI

        Yeni Opel Meriva’nın sunduğu Esneklik ve Fonksiyonellik özellikleri küçük sınıf minivan segmentine yeni standartlar getiriyor. Özellikle ters açı ile açılan arka kapılar oldukça dikkat çekici ve son yıllarda bir otomotiv üreticisinin geliştirdiği bir ilk. Ters açı ile açılan arka kapılar kabine giriş ve çıkışı kolaylaştırıyor ve arkadaki yolcular için ve sürücü için ideal ergonomik giriş-çıkış ve yükleme imkanlarını sunuyor. Meriva’nın arka cam hattındaki dalgalı tasarımı arka koltukta yolculuk eden özellikle küçük çocukların görüş açısını arttırmak üzere tasarlanmış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ