Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Cenevre 170 yeni modelle şova hazır! - Otomobil Haberleri

        Ahmet Çelik

        Habertürk.com Ekonomi Servisi

        Geçtiğimiz yıl 65'i dünya tanıtımı olmak üzere 100 yeni modelin tanıtımı yapıldığı fuarda bu yıl 170 yeni modelin sergilenmesi bekleniyor. 81'inci kez kapılarını açacak Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, 2011 yılının Avrupa'da düzenlenen ilk önemli fuarı olacak. Fuarda, 170 yeni modelin dünya tanıtımı yapılması bekleniyor. 80 bin metrekare alanda 31 farklı ülkeden gelen 700 markanın katılımıyla düzenlenecek fuarda sergilenecek 170 yeni modelin 40 tanesi ise alternatif ve ekolojik yakıt sistemleri ile donatılmış araçlardan oluşacak.

        3-11 Mart tarihleri arasında açılacak…

        Bugüne kadar en çok çevreci otomobilin tanıtıldığı otomobil fuarı olmaya hazırlanan Cenevre'yi 10 bin basın mensubu takip edecek. Bu yıl 700 bin ziyaretçinin katılması beklenen fuar 11 gün boyunca otomobilseverlerin akınına uğrayacak. Dünyanın en iyi 5 otomobil fuarından biri olarak gösterilen Cenevre Fuarı'nın bu yılki teması 'yeşil' otomobillerden oluşacak. Elektrikli ve alternatif yakıt sistemleri ile donatılmış otomobillerin yanı sıra, tamamen geri dönüştürülebilir materyallerden üretilen otomobiller de dikkat çekiyor.

        Türk elektrikli otosunun dünya lansmanı yapılacak…

        Yatırımcı Alphan Manas'ın geçtiğimiz aylarda satın aldığı Fransız Tilter’ın da dünya lansmanı Cenevre’de yapılacak. Türkiye’de üretilmesi planlanan otomobil ve motosiklet evliliğinden yaratılan otomobil fuarın gözlederinden biri…

        Cenevre'nin tüm Yıldızları :

        Peugeot: Peugeot’nun rekorlar yılı olan 2010’da başlayan atağı Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni 308’in dünya prömiyeri, yeni 508 modeli ve yeni çevre teknolojilerinin lansmanı ile birlikte devam ediyor. Yeni 508 ve 308 modelleriyle sunulan mikro-hibrid e-HDi, 3008 HYbrid4 ile dünyanın ilk dizel hibridi ve i0n% 100 elektrikli araç ile Peugeot’nun yeni çevre teknolojileri Cenevre Otomobil Fuarı’nın parlayan yıldızları olacaklar.

        Mercedes: Mercedes roadster sınıfındaki temsilcisi yeni nesil SLK'yı tanıtacak. Araçta 1.8 litre 201 beygir turbo ve 3.5 litre 302 beygir benzinli motorlar görev yapacak. Mercedez C Serisi Coupe: Türkiye'de başarılı satış rakamlarına ulaşan yeni C Serisi'nin Coupe versiyonu da ilk kez Cenevre'de sergilenecek.

        Kia Rio: Kia, 81. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda üç yeni modelinin prömiyerini yapıyor. B segmentinin önemli oyuncusu Kia Rio, dünya prömiyerini Cenevre’de gerçekleştiriyor. Yeni Kia Picanto, ilk kez Kore sınırlarının dışına çıkıyor. Yeni Kia Optima Hibrid modeli ise ilk kez Avrupalı otomobilseverlerle buluşuyor.

        Audi: Audi’nin 3 yeni modelinin dünya prömiyerine sahne oluyor. Dinamizmin doruğu RS3 Sportsback, lüksün üst düzey güvenlikle buluştuğu A8L Security ve markanın geleceğe dair öngörüsü A3 sedan konsepti Cenevre’de ilk kez dünyaya tanıtılacak. Audi 81’nci Cenevre Uluslar arası Otomobil Fuarı’nda 3 modelinin dünya tanıtımını yaparken, yeni ürün gamının tamamını da sergiliyor.

        Subaru: Subaru’nun çevre dostu yenilikçi modelleri ile 81’inci Uluslararası Cenevre Motor Show’a damgasını vuracak. Tamamen değişen tasarımı ile “Subaru Impreza Konsept” modeli ve bu yıl Avrupa’da satışa sunulacak yeni mini MPV modeli “Subaru Trezia” otomobil meraklılarıyla buluşacak. Fuarda aynı zamanda Toyota Motor Corporation ile yapılan ticari ortaklık çalışması dahilinde geliştirilen “Yeni Subaru Arka Tekerlekten İtişli Spor Otomobil Teknolojisi Konsepti”de tanıtılacak. Cenevre’de sergilenecek diğer modeller arasında Subaru ürün gamında yer alan Legacy, Yeni Forester ve Outback’de yer alıyor.

        Audi A3 Sedan: Audi'nin kompakt sınıftaki başarılı modeli A3'ün önümüzdeki dönemde üretilmesi planlanan sedan versiyonu, fuarda sergilenecek bir konsept ile yüzünü gösterecek.

        Chevrolet Aveo: Chevrolet fuarda sergilyeceği yeni Aveo Sedan ve Cruze Hatchback modelini yaz aylarında Türkiye'de satışa sunulacak. Aveo Sedan'da 75 ve 95 beygirlik 1.3 litre hacminde dizel motor seçenekleri görev yapacak.

        Fiat Freemont: Fiat'ın Chrysler ve Dodge markalarını satın almasının ardından geliştirilen Freemont, markanın 4x4 segmentindeki ilk temsilcisi olacak.

        Ferrari FF: Ferrari’nin tarihindeki ilk dört tekerlekten çekişli süper spor modeli Ferrari FF, 660 beygirlik V12 motoru ile 0-100 km/s hızlanmasını 3.7 saniyede tamamlıyor. Dört kişilik tasarlanan araç yaz aylarında Türkiye’de satışa sunulacak.

        Ford B-Max: Ford, Detroit'te gösterdiği Vertek konseptini ve tamamen yeni Ranger pick-up'ını sergileyecek. Sürpriz olarak Fusion'ın yerini alacak B-Max'in konsept halinde sergilemesi bekleniyor. Ford ayrıca Focus'un elektrikli versiyonunu da fuarda görücüye çıkaracak.

        Honda Accord: Japon üretici Honda, yenilediği Accord ve Civic HB'i ilk kez tanıtacak. Bununla birlikte Jazz'ın hibrid versiyonunu ve yine bu araçtan türetilen yeni elektrikli konseptini de sergileyecek.

        Infiniti: Infiniti'nin Etherea konsepti, coupe, sedan, hatchback ve crossover araçlarının birleşiminden oluşan bir tasarıma sahip.

        Lamborghini: Lamborghini'nin amiral gemisi Murcielago'nun yerini alacak olan model, markanın fuardaki en büyük sürprizi olacak. 700 beygir güç üreten yeni modelin dışında Gallardo LP560-4 Bicolore isimli özel bir seri de fuarda sergilenecek.

        Mitsubishi Concept Global Small: Colt'un yerini alması beklenen Concept Global Small, üretilmesi muhtemel yeni model hakkında ipucu veriyor. Araçta 1.0 litre ve 1.2 litrelik motorlar bulunacak.

        Renault: Markanın yeni tasarım stratejisini yansıtan konsept aracı Captur, Nissan Juke'un Renault versiyonu olarak yorumlanabilir. Kaslı yapıya sahip bir minik crossover olan Captur'da hardtop tavan çıkarılabiliyor ve araç cabrio otomobile dönüşüyor.

        Suzuki S-Concept: Yeni nesil Swift hakkında ipuçları veren S-Concept önümüzdeki yıl seri üretim versiyonu ile yollara çıkacak.

        Porche: Porsche, Panamera S Hybrid, sınırlı sayıda özel üretilen 911 Black Edition ile Boxster S Black Editon’ın dünya lansmanını yapıyor. Hybrid yarış otomobili konsepti 918 RSR ve Cayman R modeli de Avrupa’da ilk kez sergileniyor. Fuarda Cayenne’den, 911 Carrera’ya kadar 11 farklı Porsche daha otomobilseverlerle buluşuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ