Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Vakıfbank'ın ihraç talebi kayda alındı! - Para Haberleri

        Öte yandan, Kapital Factoring Hizmetleri A.Ş'nin de halka arz için 50 milyon lira tutarında tahvil ihracı talebi kurul kaydına alındı.

        SPK'nın haftalık bültenine göre, kurul, Şekerbank T.A.Ş'nin 225 milyon lirası iç kaynaklardan 25 milyon lirası da temettüden karşılanmak üzere, Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş'nin 50 milyon lirası iç kaynaklardan karşılanmak üzere, Finansbank A.Ş'nin 4 milyon 750 bin lirası iç kaynaklardan, 110 milyon 250 bin lirası da temettüden karşılanmak üzere ve İş Finansal Kiralama A.Ş'nin 24 milyon lirası iç kaynaklardan 20 milyon lirası da temettüden karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihracı taleplerini kayda aldı.

        SPK Vanet Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş'nin nakit 8 milyon 950 bin lira tutarında sermaye artırımı yoluyla halka açılma talebi kurul kaydına alındı.

        Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O'nun yurt dışında yerleşik yatırımcılara satmak üzere 1 milyar 598 bin lira tutarında tahvil ihracı talebi ile Kapital Factoring Hizmetleri A.Ş'nin halka arz için 50 milyon lira tutarında tahvil ihracı talebi de kayda alındı.

        Denizbank A.Ş'nin 50 milyon lira tutarında B Tipi Afili Bankacılık Değişken Fonu, ING Bank A.Ş'nin 500 milyon lira tutarında Servet Yönetimi B Tipi Değişken Esnek Yatırım Fonu ve yine aynı bankanın 500 milyon lira tutarında Servet Yönetimi A Tipi Değişken Denge Yatırım Fonu ihracı için yaptığı başvurular Sermaye Piyasası Kurulu kaydına alındı.

        KURULA YAPILAN BAŞVURULAR

        Koç Fiat Kredi Tüketici Finansmanı A.Ş, 100 milyon lirası, SGT Sanayi Ticari Ürünler Dış Ticaret A.Ş de 500 bin lirası diğer menkul kıymetlerden karşılanmak üzere tahvil ihraç etmek için kurula başvurdu.

        Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş, 64 milyon 447 bin 432 lirası bedelli, Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş 4 milyon lirası bedelli, Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda Sanayi A.Ş 62 milyon 871 bin 336 lirası bedelli ve Selçuk Gıda Endüstri İhracat İthalat A.Ş de 6 milyon lirası bedelli olmak üzere hisse senedi ihracı için kurula başvuruda bulundu.

        Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O 1 milyar 500 milyon lirası, Türkiye Halk Bankası A.Ş, 3 milyar lirası ve Akbank T.A.Ş de 4 milyar lirası diğer kaynaklardan karşılanmak üzere Tahvil/Banka Bonosu ihraç etmek için kurula başvurdu.

        Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası, 484 milyon 590 bin lirası diğer menkul kıymetlerden karşılanmak üzere tahvil ihracı için kurula başvuruda bulundu.

        Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş de halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmek üzere 75 milyon lira tutarında yeni kayıtlı sermaye tutarı için kurula başvurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ