Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Sırada Almanya mı var? - Para Haberleri

        Almanya'da dün gerçekleştirilen tahvil ihalesine gelen talebin, maksimum satış miktarının yüzde 35 altında olması endişeleri körükleyerek piyasalarda olumsuz etkiye neden oldu. Almanya'nın 10 yıllık tahvil ihalesine, 6 milyar euroluk maksimum satış hedefine karşın 3.9 milyarlık teklif geldi.

        Euro Bölgesi için iki yıl önce Yunanistan'da başlayarak İrlanda, Portekiz, İspanya ve İtalya'ya da sıçrayan finansal karmaşanın Fransa'ya da yaklaşması ve bölgenin en güçlü ekonomisi olan Almanya'yı da içine alma riski ile piyasalar gerildi.

        Tahvil satışında düşük talebin ardından, Avrupa'da borçlanma maliyetleri yükselirken, euro değer kaybetti. 18 Batı Avrupa borsasından 17'sinde endeksler geriledi. Gösterge Stoxx Europe 600 endeksi Ağustos'tan beri en uzun süreli düşüşle yüzde 1.2'lik değer kaybıyla 220.67 puan oldu. Endeks son 5 günde İtalyan, İspanyol ve Fransız tahvil faizlerinin yükselmesiyle yüzde 6.9 oranında düştü. S&P 500 yüzde 2.2 kayıpla 7 ekim tarihinden beri en düşük seviye olan 1,162.15 seviyesinden kapandı.

        Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İtalya Başbakanı Mario Monti bugün Strasburg'da bir araya gelecekler. Toplantıda Euro Bölgesi tahvili olan ortak eurobond konusunun görüşülmesi bekleniyor. Şansölye Merkel 'in ortak tahvili çıkarılmasını reddettiği bilinirken Avrupa Merkez Bankası ülke tahvili alımlarını artırma çağrılarına direnç gösteriyor.

        Bloomberg HT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ