Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Başbakan Tayyip Erdoğan, Eurozone'dan uzak durup TL-zone yapın diyorlar, ben de öyle düşünüyorum - Para Haberleri

        Başbakan Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ile müzakere süreci devam ederken Türkiye'nin Eurozone'dan uzak durup TL-zone kurmasını söyleyenler olduğunu ve kendisinin de aynı şekilde düşündüğünü söyledi. Erdoğan iki günlük çalışma ziyareti için bulunduğu Berlin'de Nicolas Berggruen Enstitüsü'nün "Krizden Sonra Avrupa" toplantısında yaptığı açıklamada, "AB çapında siyasi istikrarın sağlanması, Avrupa toplumlarının birliğe ve euro'ya olan güvenlerinin yeniden tesis edilmesi açısından kritik öneme sahiptir. Ben biliyorum ki AB üyesi ülkeler içerisinde 'Ben euro'ya karşıyım, ben Eurozone'da yer almak istemiyorum' diyen ülkeler var. Mesela İngiltere... Ve şu anda halinden de memnun. Hatta 'Siz de uzak durun, TL-zone yaparsınız' diyorlar. Ben de öyle düşünüyorum, dedim. Artık para konusunda da AB kendini check etmeli" dedi.

        'KRİZLER TÜRKİYE'Yİ DOĞRUDAN ETKİLEMEDİ'

        Erdoğan, AB'nin krizden çıkmak için alınan kararları uygulamasının büyük önem taşıdığını belirterek, Türkiye'nin de geçmişte ciddi şekilde krizle mücadele ettiğini ve mali disiplinden taviz verilmeden uygulanan politikalarla güven-istikrarın olduğu bir ülke haline geldiğini ifade etti. Bir çok göstergenin yanı sıra bütçe verilerinin daha makul ve kontrollü noktada olmasının krizlerin Türkiye'yi doğrudan etkilemediğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye'deki reform süreci tabii ki kolay olmadı. Tasarruf tedbirleri nedeniyle halkımız kısa vadede ciddi sorunlar yaşadı. Türkiye'nin geleceğini düşünerek bu reformların uygulanmasından taviz vermedik. Ekonomik göstergelerdeki olumlu işaretlere rağmen asla tavize kapılmadık. Reformlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bizim için tehlikeli olabilecek alanlarda proaktif adımlar atmayı tercih ediyoruz." (Reuters)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ