Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TCMB Başkanı Erdem Başçı Portekiz'de yaptığı sunumda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına cevap verdi. - Para Haberleri

        TCMB Başkanı Erdem Başçı, Başbakan Erdoğan'ın sert açıklamaları sonrasında; kredi istikrarı için global faizlerden daha yüksek yurtiçi faiz oranlarına ihtiyaç olduğunu belirtti.

        TCMB Başkanı Erdem Başçı Portekiz'de yaptığı sunumda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına cevap verdi. Başbakan Erdoğan'ın TCMB'nin politikalarını sert bir dille eleştirmesi sonrasında Başçı değerlendirmelerde bulundu.

        Başçı'nın Portekiz'de yaptığı sunumunda öne çıkan satır başları arasında Türkiye'nin dezenflasyonist bir süreçte olduğunu belirtme yer aldı. Kredi istikrarı için global faizlerden daha yüksek yurtiçi faiz oranlarına ihtiyaç olduğunun altını çizen Başçı, kurda istikrar için düşük global faiz oranları ile uyumlu olmaya ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. "Kur, enflasyondaki dalgalanmaların ana etkenlerinden biri" diyen TCMB Başkanı, enflasyondaki oynaklık konusunda diğer bir belirleyicinin ise kredi konjonktürü olduğunu belirtti.

        Başçı, "enflasyon bekleyişleri oldukça istikrarlı, ancak hedefin üzerinde" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ