Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Başbakan akıllı kimlik için kesin tarih verdi! - Savunma Sanayi Haberleri

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayi gelişmemiş bir ülkenin dünyada başarılı olamayacağını belirtti. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

        Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan Erdoğan Türkiye'nin yumuşak güç politikasının sürdürülebilirliğinin ancak bilimsel güç ile olacağını vurguladı. İktidara geldiklerinden bu yana bilim ve teknolojiye büyük önem verdiklerini belirten Erdoğan, özellikle savunma sanayine önem verdiklerini söyledi.

        "Eksiklikleri bir anda tamamlamak mümkün değil ama yapılanlar da inkar edilemez" diyen Erdoğan, 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmek, özellikle savunma sanayinde Türkiye'nin sadece kendi kendine yeterli değil tüm dünyaya teknoloji ihraç eden bir ülke haline getirmekte kararlı olduklarını söyledi.

        SAVUNMA SANAYİNDEKİ GELİŞMELER

        Erdoğan, " Tankını, topunu, füzesini kendi üretemeyen ne kendi ülkesinde ne dünyada başarılı olur" dedi. Türkiye'nin savunma sanayine verdiği önemin çatışma arzusundan kaynaklanmadığını tam tersine bölgedeki huzuru istikrarı koruma arzusunun bir sonucu olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin kuvveden bileme geçtiği bir dönemi yaşadığını belirtti. Bilim ve teknolojiye önem verdikleri ve himaye altına alınan alanlar olduğunu belirten Erdoğan, bunlardan bazı örnekler verdi. Erdoğan, Türkiye'nin uzay sanayinde de çok yol katettiğini en son Göktürk-2 uydusunu uzaya gönderdiğini anımsattı.

        Yerli çip ve milli yazılım içeren akılı kimlik kartları ile ilgili projeni tamamlandığını belirten Başbakan Erdoğan, "Hayatın her alanında kullanılacak olan sağlıktan, sosyal hizmete, ulaşıma kadar hayatın her alanında kolaylık sağlayacak bu katları bu yıl dağıtıyoruz. Hedefimiz 2015 yılına kadar bütün vatandaşların akıllı kimlik kartlarına sahip olmasıdır" diye konuştu. Erdoğan, Kurul'da Türkiye'nin önceliklerini belirlediklerini alınan kararlar doğrultusunda kamu kuruluşların ve üniversiteleri yönlendirdiklerini kaydetti.

        Elektrikli araç konusunda ilk adımın atıldığını ve önemli noktaya gelindiğini ifade eden Erdoğan Türkiye'nin dışarı bağımlılığını azaltacak projeleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ