Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Hitman ve diğerleri - Teknoloji Haberleri

        İlker KARAŞ - Asım ÖNER / HT CUMARTESİ

        Bir karakter düşünün ki bundan 16 yıl önce oyun dünyasına adım atsın ve karakteristik özelliklerinden hiçbir şey yitirmesin. Sonra bu oyundan ilhamla bir film yapılsın ama film oyunun yanından bile geçemesin. Ajan 47 ve Hitman kurgusundan söz ediyoruz. Zira bu kurgu, oyun dünyasının son yıllarda gördüğü en sağlam yapı olabilir. Hitman’i Hitman yapan zor bölümleri, üzerinde kafa yorduğumuz aksiyon ve macera doğu yapısıydı. İnce eleyip sık dokuyarak sonuca ulaşıyorduk. Artık Commandos serisinin zorluğuna nasıl bayıldıysak, hepimizin oyun kavramı değişti. Tüm bunları bir kenara koyduğumuzda yeni Hitman, sandbox bir yapı ve bölüm tabanlı bir satın alma sistemiyle karşımıza geliyor. Peki sandbox Hitman’e ne kazandırıyor? Bir oyunu tekrar tekrar oynamak istemek, yani o oyunun tekrar tekrar oynanabilir olması, sandbox yapıya sahip olmasıyla bağlantılıdır. Aynı görevi yapan birini bazen zehirleyerek, bazen kaza süsüyle, bazen boğarak öldürebiliyor olmak ve görevi her defasında farklı yollardan ilerleyerek bitirebilmek size yeni oyun deneyimleri vaat eder. Öte yandan bölüm tabanlı satın alma sistemi tüm oyuncuların biraz kafamızı kurcalıyor aslında. Yine de parayı basıp ‘Full Experience’ paketini satın alarak bütün oyuna sahip olabilirsiniz. Ya da ‘Season Pass’ mantığı gibi bir yaklaşım düşünebilirsiniz.

        Oyunun sandbox olması ile görsel anlamda kısıtlamalara gidildiğini düşündürdü bana. Grafik kalitesinde önemli ilerlemeler yok. Seslendirme ve efektler oyunun geneline bakıldığında en başarılı detaylar. Oyundaki birçok ayrıntıyı vurgulayan efektlerin grafiklerden daha başarılı olduğunu belirtmeliyim. Sonuç olarak oyun, Hitman’i özleyenler için yüzde 100 aynı keyfi vaat etmese bile deneyimlenebilir.

        ASASSIN'S CREED VR: EXPERIENCE İLE SANAL GERÇEKLİĞE MERHABA!

        Ubisoft, “Assassin’s Creed VR: Experience” ile bizlere bir sanal gerçeklik deneyimi sunuyor. Yapılan açıklamada bu çalışmanın sıradan bir oyundan çok daha öte olacağının altı çizildi. Bu arada yapım için Fox ve Practical Magic ile işbirliğine giden Ubisoft; sanal gerçeklik kaskları ile bambaşka bir dünyanın kapılarını bizlere açacağının sinyallerini de vermiş oldu.

        PLAYSTATION VR'IN ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

        Sony, PlayStation 4 için oyun deneyimini bir üst seviyeye çıkaran PlayStation VR sanal gerçeklik sistemini dünyanın çeşitli bölgelerinde, Ekim 2016’dan itibaren piyasaya süreceğini duyurdu. Sistem aynı zamanda kullanıcıların baş ünitesi takılıyken büyük bir sanal ekranın*6 çok çeşitli içeriklerinin keyfini sürmesine imkân veren bir Sinematik moda da sahip. Sinematik mod için desteklenen içerikler arasında, standart PS4 oyun ve videolarının yanı sıra Share Play ve Live from PlayStation gibi çeşitli PS4 özellikleri de bulunuyor. Kullanıcılar aynı zamanda tümyönlü kameralar ile çekilen 360 derece fotoğraf ve videoları da, fiziksel olarak kendilerini kaydedilen sahnenin tam ortasında hissetmelerini sağlayacak PS4 Media Player üzerinden PS VR’da izleyebilecekler.

        HEARTHSTONE'DA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK!

        Blizzard, sevilen kart oyunu Hearthstone için yeni macera paketi ‘Whisper of Old Gods’ı 11 Mart tarihinde duyurdu. Mart ayının son haftası itibarıyla bu paketin bütün kartları oyunculara açılacak. Blizzard ise bu paketle gelecek olan değişikleri yeni gelen ‘yama’ ile oyuna eklemeye başladı.

        18 DESTE SLOTU

        Daha önce birçok oyuncunun şikâyet ettiği deste slotu yetersizliği sorunu ortadan kalktı. Oyunun çıkışından itibaren sadece 9 deste oluşturabilirken, yeni gelen yama ile bu sayı artık 18 oluyor. Yani artık oyuncular bir yandan yeni destelerini deneyebilecek hem de sürekli kullandıkları desteleri saklayabilecek bir havuza sahipler.

        ‘DECK RECIPES’ DESTEĞİ

        Öte yandan Blizzard, yeni paket öncesi oyuna yeni başlayanları da ihmal etmemiş. ‘Deck recipes’ adını koydukları, Türkçe’ye “deste tarifleri” olarak çevirebileceğimiz bir yapı oluşturmuşlar. Böylece oyuna yeni başlayanlar ve nasıl deste oluşturacakları hakkında bir fikirleri olmayan oyuncular için büyük bir kolaylık sağlanmış.

        LADY LIADR IN İLE MUTLU GÜNLER!

        Blizzard daha önce ‘Hunter’, ‘Mage’ ve ‘Warrior’ sınıfları için değiştirebileceğiniz karakterler eklemişti. Şimdi de “‘Paladin’ oynamak istiyorum ama Uther Lightbringer’dan sıkıldım” diyenler için bir alternatif mevcut. World of Warcraft dünyasından tanıdığımız Lady Liadrin karakteri oyuna eklendi. Daha önceki karakterleri ücretli olarak çıkardığı için eleştiri oklarına maruz kalan Blizzard, Lady Liadrin için yeni bir yöntem denemiş. Hearthstone’da bu karakteri açmanız için, World of Warcraft oyununda bir hesap açmanız ve herhangi bir karakterinizi ‘Level 20’ yapmanız gerekiyor. Yaklaşık olarak 3 saatlik bir World of Warcraft macerasından sonra Lady Liadrin’e kavuşabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ