Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji mobil genişbant, Dünya Ekonomik Forumu, Küresel Bilişim Teknolojisi Raporu, mobil veri, 4G - Teknoloji Haberleri

        Dünya Ekonomik Forumu yıllık Küresel Bilişim Teknolojisi Raporu’nu yayınladı. Raporda dikkat çeken en önemli noktalardan biri ülkelerin ağ bağlantısına hazır olma durumlarının sıralamasında mobil genişbantın ilk kez kilit bir ölçüt olarak ele alınmasıydı. Artık herkes mobilin kalıcı olduğunu kabul ediyor ancak bu teknolojinin küresel çapta yaptığı etkinin Qualcomm tarafından paylaşılan rakamlarına bakıldığında tablo daha da net bir biçimde ortaya çıkıyor:

        • Dünya çapında 6 milyardan fazla kullanıcı bulunuyor ve yıllık 1.3 trilyon ABD doları gelir elde ediliyor
        • 2016 itibarıyla genişbant bağlantılarının %80’den daha fazlası mobil olacak
        • 2014 yılında aylık mobil veri trafiğinin 2008 yılındaki toplam mobil veri trafiğini geride bırakacağı tahmin ediliyor
        • 2011 yılında gelişen pazarlardaki tüm genişbant bağlantıların %61’ini oluşturan mobil genişbantın büyüme oranı 2016 yılında %84’e yükselecek. Gelişen bölgeler bu hızla devam etmeleri durumunda mobil genişbant bağlantısı konusunda gelişmiş dünyayı geride bırakacaklar.
        • Mobil genişbant penetrasyonundaki %10 oranındaki artış GSYİH üzerinde %1 ila 1,8 arasında bir etkiye yol açabilir
        • 4G teknolojilerinin gelişiminin bir sonucu olarak ABD’nin GSYİH’sinde 73 milyar dolardan 151 milyar dolara kadar bir büyüme fırsatı ve 371.000 yeni işten 771.000 yeni işe yükseliş yaşanacağı tahmin ediliyor.
        • Uzaktan gözlemleme yıllık sağlık hizmetleri maliyetlerinde 175 ila 200 milyar dolarlık bir tasarruf sağlayabilir. Pazarın 2014 itibarıyla 1,9 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olması bekleniyor.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ