Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet ASUS'tan yeni masaüstü bilgisayar serisi - Teknoloji Haberleri

        ASUS'un yeni serisinde her türlü kullanıcıya hitap edebilen güçlü ve çok yönlü bir masaüstü bilgisayar bulmak mümkün. Bunlar arasında tecrübeli ve üst düzey oyuncular için ROG TYTAN CG8580, teknoloji meraklıları için CG8270 ve CM6870, sorunsuz bilgisayar keyfi arayanlar içinse ET2411 ve ET2701 hepsi bir arada bilgisayarlar yer alıyor.

        ASUS masaüstü bilgisayarlar aynı zamanda Intel Turbo Boost 2.0 teknolojisi, DirectX 11’le güçlendirilmiş HD grafikler ve Intel Quick Sync Video teknolojisini de içeriğinde barındırıyor. Bunlara ek olarak LucidLogix Virtu MVP grafik performansını yüzde 60’a kadar artırıyor ve video çevrim hızını üç katına çıkarıyor.

        ROG TYTAN CG8580

        Casus denizaltıdan esinlenen gizli tasarımıyla CG8580, 4,6 GHz hızına yükseltilmiş Intel Core i7-3770K işlemciye ev sahipliği yapıyor. Üzerinde bulunan Turbo Gear tuşu, tek bir dokunuşla yeniden başlatmadan veya BIOS ayarlarını değiştirmeden anında hız aşırtma yapılmasını sağlıyor.

        NVIDIA GeForce GTX680 ekran kartı 3D Vision Surround ve fazladan bir ekran ile benzersiz dörtlü ekran kapasitesine sahip. CG8580 aynı zamanda 2GB GDDR5 video belleği, saat frekansını artıran GPU Boost ve gerçeğe en yakın 2560 x 1600 çözünürlüğündeki resimler için FPS oranlarını iyileştiren Adaptive Vertical Sync gibi ek özelliklere sahip. Bu özellikler, Dolby Surround Sound ve anakartlarda yerleşik olarak bulunan kod çözücülere göre 35 kat daha temiz ses sağlayan Xonar DX ses kartıyla tamamlanmış. Ek olarak, RAID 0 özellikli çift 128 GB SATA 3 SSD, kullanıcılara standart sabit disklerden dört kat daha hızlı veri ulaşım hızı sağlıyor.

        Beş yollu hava ve su soğutma sistemi, yüksek tempolu oyun oturumları için mükemmel olan, verimli ve sessiz bir ısı dağıtımı sağlıyor.

        Wi-Fi Go!, akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar için çoklu medya akışı sağlarken Smart Digi+ Teknolojisi de TurboV İşlem Ünitesi’yle birlikte çalışarak işlemcinin hız aşırtma performansında ve kontrolünde olağanüstü bir artış sağlıyor.

        ET2411 ve ET2701

        ET2411’in basit ve kesin çizgileri, zarif, az yer kaplayan bir tasarım sunuyor. Şövaleden esinlenilen standı kablo düzenlemesine yardımcı olarak karışıklıktan uzak bir çalışma alanı sağlıyor.

        Bu standın üzerinde yüksek çözünürlüklü (1920x1080) 16:9 videolar için ideal olan 23,6” Full HD ve arkadan aydınlatmalı LED ekran da bulunuyor. Bu görsel performans en ağır yüklerin bile üstesinden gelen harici NVIDIA GeForce GT630M grafik işlemciyle sağlanıyor. Blu-ray sürücünün eklenmesi ise kullanıcıların multimedyadan keyif almaları için başka bir boyut kazandırıyor.

        Kontrol konusunda ise ET2411, internette daha sezgisel bir gezinme deneyimine katkı sağlayan çoklu dokunmatik arayüzle birlikte geliyor. Dokunmatik kullanım için geliştirilmiş yazılım aynı zamanda kullanıcıların müzik, video ve fotoğraf dosyalarına kolayca göz atmalarına imkân tanıyor.

        iF Tasarım Ödülü kazanan ET2701, 27” Full HD 1920 x 1080 LED ekran ve en kalın kısmında 7 cm, kenarlarda ise sadece 3 cm kalınlığa sahip çerçevesiz ultra-ince bir tasarıma sahip.

        VA panel, 178 derecelik görüş açısıyla her açıdan kristal netliğinde görüntü sağlıyor. Bu ekran, kullanıcıların büyük ekranda Blu-ray kalitesindeki HD görüntülerin keyfini çıkarmasına imkan veren NVIDIA GT640M grafik işlemcisini de destekliyor.

        ET2411 ve ET2701’in görsel marifetleri, her notayı sıfır bozulmayla saf bir halde üreten başarıyla ayarlanmış sinyal işlemcisi bulunan SonicMaster teknolojisiyle eşleştirilerek gerçek ses üretimi sağlanıyor. DTS Surround Sensation™ technology ll, dahili hoparlör ve ya kulaklıklardan gerçekçi 3D çok kanallı dinleme deneyimi sunmak için vokalleri ve alçak frekanslı sesleri güçlendiriyor. Deneyimi tamamlamak için özel olarak yapılan 10W subwoofer ise derin basları canlandırıyor.

        ET2411 ve ET2701 aynı zamanda TV veya monitörler gibi de paylaşılabiliyor. Tak & Çalıştır TV kullanıcıların televizyon izlemek için kablo bağlantısı yapmasına ve kendisine eşlik eden uzaktan kumandasıyla kanal değiştirmesine olanak sağlıyor. HDMI ve VGA girişleri hepsi bir arada bilgisayarların, dizüstü bilgisayar ya da oyun konsollarıyla kullanım için 24” veya 27” Full HD LED ekran olarak çalışmasını sağlıyor.

        CG8270 ve CM6870

        Bu masaüstü bilgisayarlarda 3D uyumlu grafikler, DirectX 11, Blu-ray ve 7.1 kanallı çevresel ses sistemi sayesinde en üstün performansı sağlanırken, dosyalar da USB 3.0, SATA 6G gibi zengin giriş/çıkış seçenekleri veya ücretsiz 3GB ASUS Web Depolama alanı arasında kolayca paylaşılabiliyor. Akıllı telefon, tablet ve kamera gibi harici cihazlar ise bilgisayar kapalı olduğunda bile AI Suite II sayesinde iki kat daha hızlı bir şekilde yeniden şarj edilebiliyor.

        ASUS Audio Maker, kullanıcıların teknik bilgiye sahip olmasalar bile kolayca kes, birleştir işlemlerini yaparak kendi şarkılarını yapabilecekleri bir ses ortamı sağlıyor. Bu ses klipleri şarkılarla ve videolarla birleştirilerek kolayca internette paylaşılabiliyor.

        Tüm bu performansa rağmen, sistem sıcaklığını 11.4 santigrat dereceye kadar düşüren Akıllı Soğutma Teknolojisi ve işlemci fan hızını sistem yüküne göre akıllıca ayarlayan Q-Fan sayesinde sistem dayanıklılığından ödün vermiyor. Diğer masaüstülerle kıyaslandığında özel ASUS Enerji İşleme Birimi (Energy Processing Unit) tüm enerji tüketimini yüzde 40 oranında azaltıyor. Ayrıca ASUS’ın Instant On özelliği kısayol tuşuyla güç tasarruf moduna geçerken yüzde 98’e kadar enerji tasarrufu sağlıyor. Instant On bunun yanı sıra uyku modundan iki saniyede açılırken verileri güvende tutuyor ve koruyor.

        Güvenilirlik

        PCWorld USA 2011 ve 2010 Güvenilirlik ve Servis anketlerine göre, kullanıcılar ASUS’u üst üste iki yıl Windows masaüstü bilgisayarlarda lider olarak seçti ve güvenilirlik, değer ve sessiz çalışma konularında yüksek memnuniyet sağladığını belirtti. ASUS masaüstü bilgisayarlar performans, tasarım, güncelleştirme ve bağlantı konusunda da pek çok övgüye sahip.

        Tasarım

        iF ve Red Dot ödüllü ROG TYTAN CG8580’in sert çizgileri, denizaltıların ve gizli savaş gemilerinin keskin çizgilerinden esinlenilerek; her tasarım elemanına özel bir fonksiyon sağlayacak şekilde tasarlandı. Üzerinde bulunan DEFCON gösterge, kırmızı ve mavi LED’ler sayesinde kullanıcıları sistemin overclock modu hakkında bilgilendiriyor. Aynı zamanda mekanik bir kapak sürücü bölümlerini ve tak-çıkar sabit diskleri gizliyor.

        CG8270’in gösterişli kule tasarımı üstteki giriş çıkışlara kolay erişim sağlıyor. Eşsiz kasa tasarımı, LED aydınlatmalı ASUS levhası, fırçalanmış alüminyum panel, geniş havalandırma alanları ve yüksek kaliteli sıvı boya kullanılan cila ile tamamlanmış. CM6870’in yumuşak eğrileri ise Dubai’deki Burj Al Arab otelinden esinlenilerek tasarlandı. Basit çizgileri ve parlatılmış siyah cilası beğeni anlayışı olanların ilgisini çekmek için tasarlandı.

        Çok ince ve yer kaplamayan tasarımlarıyla ET2411 ve ET2701 hepsi bir arada bilgisayarlar karışıklıktan uzak bir çalışma alanı sağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ