Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Maldiv tadında tatil - Turizm Haberleri

        Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından Dikili'de ki "Mavi Bayraklı" plajların denetimleri yapıldı.

        1993'te Turizm Bakanlığı önderliğinde başlatılan mavi bayrak uygulaması, bulunduğu yerde, plaj açısından prestij sağlamayı, Uluslararası özelliği olması nedeniyle de yöreye ayrı bir değer kazandırmayı amaçlıyor. Ayrıca Mavi bayrak oteller ve tur operatörleri için oldukça önem arz ediyor.

        İZMİR'E MAVİ BAYRAK BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ SÜRPRİZİ

        Denetimler için Dikili'ye gelen Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, Dikili Belediyesi Mavi Bayrak sorumlusu Oben Ulu ile bir araya gelirken İzmir'de de artık bölge temsilciliği olacağı müjdesini verdi. Dikili'ye daha önce Antalya Koordinatör Yardımcısı olan şimdi ise İzmir Bölge Koordinatörü Çevre Mühendisi Uğur Burhan Yıldırım ile birlikte gelen Güngör; "İzmir'de bölge temsilciliği bürosu açıyoruz. Bundan sonra bu bölgemizin sorunları ile daha yakından ilgilenebileceğiz" dedi.

        Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör ile İzmir Bölge Koordinatörü Uğur Burhan Yıldırım, Dikili Belediyesi Mavi Bayraklı plaj sorumlusu ile birlikte ilk olarak Dikili Belediyesi Mavi Bayraklı Halk Plajı'nın denetimini yaptı. Özellikle izmaritlerin tek tek toplanıp deşifre edildiği yeri beğenen Güngör ve Yıldırım Belediye Halk Plajı işletmecisi Muammer Kemerlioğlu'nu duyarlılığından dolayı tebrik etti. Ardından bu yıl Türkiye'deki 'En İyi Mavi Bayraklı Plajlar' sıralamasında ilk on içine giren Kalem Adası'na geçildi. Burada yapılan denetimlerinin olumlu geçmesinden dolayı adada bulunan tesis sahipleri Alaaddin Dartar ile Ali Dartar'a teşekkür edildi.

        Son olarak ilçedeki son mavi bayraklı plaj olan Kayra Plajı'na gidildi. Buradaki olumlu geçen denetimler de plaja kütüphane ve sanat galerisi kuran tesis sahibi Faik Akbulak tebrik edildi. Erol Güngör 3 plajın sorumluları Kalem adası plajı sahibi Alaaddin Dartar ile Ali Dartar'a, Kayra Plajı sahibi Faik Akbulak ve Dikili Belediyesi Halk Plajı İşletmecisi Muammer Kemerlioğlu'na deniz suyunun temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve çevre eğitimi konularında mavi bayrak kriterlerine göstermiş oldukları uygunluktan dolayı 2010 yılı için "Uluslar Arası Mavi Bayrak" dalgalandırmayı hak ettiklerini belirten birer teşekkür belgesi verdi.

        KALEM ADASI, TÜRKİYE'DE EN İYİLER ARASINDA İLK ON İÇİNDE

        2010'de 314 plaj, 14 marina ve 9 yat Mavi Bayrak Ödülü'ne hak kazandı. Bu sayı, 2009'a göre yüzde 11'lik artışa işaret ediyor. Uluslararası nitelikteki mavi bayrak ödülü, sezon süresince 15 gün arayla deniz suyu analizleri, AB standardında plajlar ve istenilen donanıma sahip marina ve yatlara bir yıl süreyle veriliyor. Bu yıl 314 mavi bayraklı plajla İspanya, Yunanistan ve Fransa'dan sonra dünyada 4. sırada yer aldık. Dikili Kalem Adası ise Türkiye'de en iyiler arasında ilk on içinde yer aldı.

        DİKİLİ KALEM ADASI'NDA MALDİV TADINDA BİR TATİL

        Gözlerden uzak, deniz ortasında bir ada olan Kalem Adası, Avrupa'daki birçok tatil bölgelerine eş değer doğasıya tanındığı belirtildi. Türkiye'nin Maldivler'i olarak bilinen Kalem Adası 480 bin metrekare alana sahip olduğu bildirildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ