Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Turizmcilerin umudu Beşiktaş ve Bursaspor - Turizm Haberleri

        Önceki akşam Fenerbahçe’nin PAOK’a, Galatasaray’ın Karpaty Lyiv’e ve

        Trabzonspor’un Liverpool’a son dakikalarda teslim olarak Avrupa kupalarından elenmesi taraftarlarının yanı sıra turizmcileri de üzdü. Özellikle yurtdışına operasyon yapan seyahat acenteleri takımların elenmesiyle Avrupa’da deplasman maçlarına götürecekleri Türk taraftarların sayısı düşeceği için adeta kahroldu.

        Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımlarını yurt içinden izlemeye

        gidenlerin sayısının 20 bin olduğu tahmin edilirken, bu rakamın 2010 - 2011 yılı sezon sonuna kadar 10 bini bile bulamayacağı belirtiliyor. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde Bursaspor ve Avrupa Ligi’ne kalan Beşiktaş’ın turlarını geçerek yoluna devam etmesi durumunda bu rakamı daha yukarı taşıması muhtemel olarak görünüyor.

        BURSA’DAN YOĞUN TALEP VAR

        Yurtdışına en çok taraftar götüren seyahat acenteleri arasında yer alan Pronto Tour’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın

        elenmeleriyle sezon başında yaptıkları hedef bütçelerinde yarı yarıya azalma

        yaşanacağını söyledi. Onaran, kendileri için bu yıl rakamın 2 bin kişi seviyelerinde olacağını belirtti. Bursaspor’un Şampiyonlar Ligi’nde önceki akşam Manchester United, Valencia ve Glascow Rangers ile eşleşmesinin ardından Bursaspor’lu taraftarlar tarafından henüz tur paketlerini çıkartmadan yoğun talep aldıklarını belirten Onaran, “Bursaspor taraftarı takımına sahip çıkmak adına gelip şampiyon takımı desteklemek istiyor. İngiltere, İskoçya ve İspanya’ya tur programlarını yapmaya başladık. Uçaklarımızı Bursa havalimanından kaldıracağız” diye konuştu.

        ÜNSAL EREKE- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ