Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Ne kadar tanıtım o kadar gelişim - Turizm Haberleri

        Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Ne kadar çok tanıtım yaparsak ilimize o kadar çok ziyaretçi gelir, böylelikle turizm de gelişir" dedi.

        Turizm Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Başkan Özdemir, "Turizm kenti olan ilimiz, tarihi ve kültürü bakımından zengindir. Amasyamız kalesi, kral mezarlıkları, aynalı mağaralarıyla ne kadar eski ve köklü bir tarihe sahip olduğunu bizlere görsel olarak anlatmaktadır. Her tarihi kalıntı burada ne kadar çok kültürün barındığının bir kanıtıdır" diye konuştu.

        Amasya'nın tarihi, kültürel yapısı, doğal özellikleri bakımından turistlerin her zaman ilgi odağı olmayı başardığını ve her geçen gün kente gelen turist artmakta olduğunu vurgulayan Özdemir Amasya'nın gelişmekte olan bir turizm kenti olduğunu söyledi.

        Amasyalıların Amasya'nın kıymetini bilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Özdemir, "Tarihi eserlerimizi korumak görevimiz olmalıdır. Ayrıca Amasya tarihini en iyi şekilde öğrenmemiz gerekir. Bu sayede hem şehrimizin değerini daha iyi anlar hem de tanıtımımızı daha iyi yaparız. Unutmayalım ki ne kadar çok tanıtım yaparsak ilimize o kadar çok ziyaretçi gelir, böylelikle turizm de gelişir. Bu çerçevede turizmin önemini bir kez daha ortaya koyarken tüm halkımızın Turizm Günü' nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ