Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Turizmcilere yeni heyecan - Turizm Haberleri

        Antalya bölgesinde turizm sezonunun sonuna yaklaşılırken, turizmcileri yurtiçi ve yurtdışı tanıtım fuarı heyacanı sardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2011 yılında, dünya turizm pazarında önem taşıyan Almanya, Rusya, Hollanda, Moskova, Ukrayna, İngiltere ve İskandinav ülkeleri başta olmak üzere 66 ülkede 153 fuara katılarak tanıtım ve pazarlama yapmayı hedefliyor.

        Side destinasyonundaki turizmciler ilk yurtdışı fuarına her yıl olduğu gibi 7-10 Kasım tarihlerinde yapılacak olan WTM Londra Dünya Turizm Fuarı'yla başlayacak. Turizmciler, başlıca WTM Londra Fuarı'ndan sonra sırasıyla 11-16 Ocak 2011 yılında yapılacak Hollanda Utrecht, 19-23 Ocak İspanya Madrid Fitur, 17-20 Şubat İtalya BIT Milano, 9-13 Mart ITB Berlin Turizm Borsası, 16-19 Mart MITT Moskova Turizm fuarlarına katılarak bölgeyi tanıtacağı ifade edildi.

        Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, 2011'de başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 35 turizm fuarına katılacaklarını söyledi. Side destinasyonuna gelen turist yoğunluğunu başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülke vatandaşları oluşturduğunu belirten Barut, WTM Londra, MITT Moskova, Utrecht ve ITB Berlin Turizm Borsası Fuar'larının başta ülke ve destinasyon için önemli fuarlar olduğunu kaydetti. Barut, "Katıldığımız yurdışı fuarlarında Side'nin bir dünya markası olduğu turizmcilere kabul ettirdik. Side aynı zamanda ülkemizinde yurtdışına açılan ilk turizm penceresi. Geçmiş yıllarda katıldığımız fuarlarda Side'ye gösterilen ilgi bizi çok memnun etmişti. 2011'de de aynı ilgiyi göreceğimize inanıyorum. Geçen yıl bölgemize 3 milyon turist gelmişti. Bu sezon sonunda bu rakamın 3 milyon 500 bin olmasını tahmin ediyoruz. Bölgemize gelen İngiliz ve İskandinav turistler de de geçmiş yıllara göre yüzde 15'lik artış var. Bizim için Orta Avrupa ülkeleri yanı sıra İngiltere, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ve İskandinav ülkeleri çok önemli pazar." diye konuştu.

        Bölgeye gelen turistlerde Avrupa, İskandinav ülke Rusya ve BDT yanı sıra Arap turistlere de önem verdiklerini belirten Barut, geçen yıl Suriye'de katıldıkları Uluslararası Şam Faurı'na bu yılda katılacaklarını ifade etti. Barut, bölgeye gelen Arap turist sayısının az olduğunu ve önümüzdeki yıllarda artmasını beklediklerini kaydetti. Barut sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgemize Avrupalı turistler yanı sıra Arap turistlerde ilgi gösteriyor. Arap turistler bölgeye yeni yeni geliyor. Arap turizmi bölge destinasyonu için emekleme devresinde. Önümüzdeki yıllarda gözle görünür artış olacağına inanıyorum. " diye konuştu.

        Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkan Yardımcısı Ali Keleş, bölgede kasım ayı sonuna doğru turizm sezonunun sona ereceğini belirtti. Bölge destinasyonunda kışın otellerin açık olması için başta Almanya olmak üzere Avrupalı bisiklet, yaşlı, doğa sporları tutkunları ve oryantiring (koşarak yön bulma) sporcularını çekmek gerektiğini belirten Keleş, tanıtımlarda Titreyengöl, Sorgun Çamlığı ve Side Antik Kent'i ön planda tutacaklarını kaydetti.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ