Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Pansiyonlar kişi başı 30 TL! - Turizm Haberleri

        Erikli sahilinde uygulanmaya başlanan yapay resif projesi ile balık miktarında gözle görülür artış oldu, kış mevsiminde sahil sakinliğinde dinlenmek ve balık avlamak isteyenler, Saros Körfezini tercih ediyor.

        Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erikli sahilinin 12 ay tatil yapılabilen bir yöre haline gelmeye başladığını söyledi.

        Vatandaşların yaz sezonunda deniz ve kumsaldan faydalanırken, kış sezonunda sahili sakinliğinde dinlenmek ve balık avlamak isteyenlerin Saros Körfezini tercih ettiğini belirtti.

        İşçimen, şunları kaydetti:

        ''Erikli'de uygulanmaya başlanan yapay resif projesi ile bölgede balık miktarında gözle görülür artış var. İlk resiflerin yerleştirildiği Derin Dere Koyu'nda Çupra balığı tutulmaya başlandı. Hafta sonları özellikle İstanbul ve Bursa'dan balık tutmaya geliyorlar. 4 kişilik bir kayığı her türlü malzemesi ile birlikte günlük 100 TL'ye kiralıyoruz. Ayrıca Yayla sahilinden de tekneler ile balık turları düzenlenmeye başlandı. Trol teknelerinin körfeze girmemesi sonucunda balık miktarında önemli artış var. Olta ile balık avcılığı körfezde kış turizmine önemli katkı sağlayacak.''

        İşçimen, Erikli sahilinde yaz aylarında günlüğü 100-200 TL arasında kiralanan pansiyon evlerin fiyatlarının kış aylarında 30-50 TL'ye gerilediğini, bölgedeki otellerin fiyatlarında da düşüş olduğunu bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ