Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Mavi Bayraklı plajlara onay - Turizm Haberleri

        TÜRÇEV( Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) İzmir Mavi Bayrak Koordinatörlüğü’nün, Uluslararası Mavi Bayrak Komitesi’yle birlikte gerçekleştirdiği denetimlerde Seferihisar’ın 3 Mavi Bayraklı Plajı tam puan aldı. Uluslararası komitenin onayını alan Seferihisar Belediyesi’ne TÜRÇEV’den teşekkür mektubu geldi.

        Ağustos ayı başında Ege Bölgesi genelinde gerçekleştirilen denetimin ardından İzmir Mavi Bayrak Koordinatörü Uğur Burhan Yıldırım imzasıyla gelen mektupta, ülkemizin uluslararası turizm kamuoyundaki prestiji için son derece önem arz eden bu denetimi başarıyla geçirmeniz nedeniyle kurumum ve şahsım adına tebrik ediyorum sözleri yer aldı. Ulusal koordinasyonumuzun ve il koordinatörlüğümüz yetkililerinin de refakati ile üç gün boyunca süren denetimlerde, plajların çevre yönetimi, can güvenliği unsurlarının yeterliliği, donanım, ekipman ve özürlü olanaklarının yeterliliği ile çevre bilinçlendirme faaliyetleri bakımından detaylı olarak incelendiği, hiçbir kriter ihlaline rastlanmadığını, aksine uygulamaların uluslararası komite tarafından dünya standartları üzerinde bulunduğunun altı çizildi.

        Uğur Burhan Yıldırım’ın teşekkür mektubun sonunda ise yerli ve yabancı misafirlerimize vermiş olduğunuz değerin bir göstergesi olan Mavi Bayrak uygulamasını uzun yıllar sürdürmenizi temenni ediyorum ifadeleri yer aldı.

        Seferihisar Belediyesi’nin girişimleriyle 2011 yılında Sığacık Büyük Akkum, Akarca ve Ürkmez’de olmak üzere 3 plajı Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ