Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Brüksel'de Hamamönü rüzgarı esecek! - Turizm Haberleri

        Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Avrupa Parlamentosu tarafından ''Hamamönü Restorasyon Projesi''ne verilen ''Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu 2011'' ödülünü almak üzere Brüksel'e gidecek.

        Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tiryaki, Brüksel'de 26 Eylül Pazartesi günü basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek. Tiryaki, 27 Eylül Salı günü Avrupa Turizm Forumu kapsamında düzenlenen ve 2 gün sürecek olan fuarda diğer ülkelerin kazanan ulusal destinasyonları ile beraber Hamamönü'nün de tanıtımı yapacak.

        ''Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu 2011'' ödülünü 27 Eylül Salı günü akşamı düzenlenecek törenle alacak Tiryaki, 28 Eylül akşamı ise Tüm Sanayici İşadamları Derneğinin (TÜMSİAD) davetlisi olarak Brüksel'deki Türk iş adamları ile bir araya gelecek.

        29 Eylül'de ise Yunus Emre Enstitüsü'nde Hamamönü'nü anlatan resimlerden oluşan serginin açılışı yapılacak.

        Açıklamada Veysel Tiryaki'nin, şubat ayında Birleşmiş Milletler'de gerçekleştirdikleri sunumun ardından Avrupa Parlamentosu tarafından ödüle layık görüldüklerini anımsattığı ifade edildi.

        Altındağ Belediyesi'nin artık uluslararası arenada fark edilmeye başlandığını anlatan Tiryaki, şunları kaydetti:

        ''Altındağ'da ciddi bir değişim yaşanmaktadır. Bundan birkaç yıl önce başlattığımız restorasyon çalışmaları ile Hamamönü'nü turizme kazandırdık. Hamamönü artık Avrupa'da da tanınacak. Brüksel'de, broşür, katalog, kartpostal, afiş, tanıtım filmi gibi materyallerle Hamamönü'nün güzelliklerini ve maneviyatını aktarmaya çalışacağız. Türk standına gelen ziyaretçilere Hamamönü fotoğraflarının yer aldığı özel tasarımlı kutularda Türk lokumu ve çikolatası, bunun yanı sıra baklava, su böreği ve Türk kahvesi ikram edeceğiz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ