Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Güneşin ve Ateşin Tadı - Gaziantep Mutfağı kitabı - Turizm Haberleri

        Gaziantep mutfağını tanıtmak ve gastronomi turizmini geliştirmek amacıyla hazırlanan ''Güneşin ve Ateşin Tadı - Gaziantep Mutfağı'' adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Kitabın, Gaziantep mutfağını tanıtmak ve gastronomi turizmini geliştirmesi amaçlanıyor.

        Gaziantep Ticaret Odası önderliğinde bir araya gelen gurmeler Akten Köylüoğlu, Sermin Ocak, Özden Özsabuncuoğlu, Ragıp Güzelbey ve Gonca Tokuz'un iki yılda hazırladığı ve 160 yemek tarifinin yer aldığı kitabın editörlüğünü Aylin Öney Tan yaptı. Fotoğraf sanatçısı Tuba Şatana'nın fotoğrafladığı kitabın tasarım ve çizimleri ise Suzan Aral'a ait.

        Tanıtım toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Burada yükselen değerimizin dünya mutfakları arasında hak ettiği yeri alması çok önemlidir. Çünkü bu kendiliğinden olmuyor. Bir medeniyet, bir asır, bir tarih var. Bu, insan tarihi kadar eski ve kıymetli. Bugüne kadar gelen her medeniyet, dilini, dinini, inancını ve yemeğini hoşgörüsüyle beraber mutfağımıza katmıştır. Gaziantep mutfağı öyle kendiliğinden Gaziantep mutfağı olmamıştır. O yüzden bize düşen, bu büyük zenginliği yaşamak, yaşatmak, geleceğe taşımak, gençlerimizin ve torunlarımızın bunun nimetlerinden faydalanmasını sağlamaktır.''

        ŞEHİR İSMİ İLE ANILIYOR

        Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ise Gaziantep sofrasının yüreği kadar geniş olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin en zengin mutfağı olarak tespit edilen Gaziantep mutfağı, dünyada şehrin ismi ile anılan tek mutfaktır'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ