Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtdışı Tatil Fırsatları KKTC turizmde İsveç'e açıldı! - Turizm Haberleri

        İsveç'te bir yıldır resmi temsilciliği bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yetkilileri, ülkenin turizm potansiyelini İsveçlilere anlattı.

        Stockholm'de Elit Hotel'de düzenlenen tanıtım toplantısına, İsveçli ve KKTC'li tur operatörlerinin yanı sıra Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, KKTC Stockholm Temsilcisi Damla Güçlü, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ve gazeteciler katıldı.

        Toplantıda, KKTC'nin turizm potansiyelini tanıtan bir konuşma yapan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Ayşe Dönmezer, KKTC'de tatilini geçirmek isteyen turistlerin İstanbul üzerinden Ercan Havalimanı'nı kullanarak ya da Larnaka'dan yeşil hattı geçerek geldiğini söyledi.

        KKTC'ye 2012 yılı Ocak ile Eylül ayları içinde gelen İsveçli turist sayısı hakkında bilgi veren Dönmezer, Ercan Havalimanı üzerinden bin 266, Larnaka'dan ise 11 bin 164 turistin geldiğini söyledi.

        KKTC'ye 1994 yılına kadar yurt dışından gelen turist sayının iyi olduğunu hatırlatan Dönmezer, ancak daha sonra bu sayının düştüğünü, son yıllarda ise yine bir artış yaşandığını bildirdi. İskandinav ülkelerinde ilk kez KKTC'nin turizm potansiyelini tanıtıcı bir toplantı serisi düzenlediklerini söyleyen Dönmezer, Danimarka ve Norveç'te de aynı toplantıları yaptıklarını, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de aynı toplantıyı tekrarlayacaklarını belirtti. Dönmezer, amaçlarının, KKTC ile birlikte, ülkenin turizm güzelliklerini ve potansiyelini tanıtmak olduğunu söyledi.

        RUMLAR ENGEL OLUYOR

        Ayşe Dönmezer, Rumların baskıları sonucu, KKTC otellerinin, uluslararası otellerin isimlerinin bulunduğu internet ağında yer alamadığını söyledi. KKTC olarak her yıl Göteborg ve Helsinki'de düzenlenen turizm fuarlarına katılmak istediklerini ancak yine Rumların buna engel olduğunu kaydeden Dönmezer, ''Rumların engellemeleri sonucu fuar idareleri de hassas davranıyor, bizim fuara katılmamıza izin verilmiyor'' dedi.

        KKTC Stockholm Temsilcisi Güçlü de temsilciliğin açılmasından itibaren geçen bir yıl içinde İsveç'te kendilerine olan ilginin giderek arttığını söyledi. Güçlü, ''İsveç'teki varlığımızı duyurduk. İsveç resmi kurumları, parlamento başta olmak üzere bütün kurumlar ile resmi temaslarımız oluyor. Umarım bizim de KKTC'nin haklı davasında bir nebze olsun katkımız olur'' diye konuştu.

        KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Aşıkoğlu da bu toplantılar ile hedeflerinin KKTC'yi tanıtarak, ülkeye gelen turist sayısını artırmak olduğunu söyledi.

        Toplantıda, KKTC'de yer alan oteller ile birlikte, adanın tarihi ve doğal güzellikleri, golf olanakları, yemek çeşitleri, kumsalları tanıtıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ