Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Palandöken'de haftasonu yoğunluğu! - Turizm Haberleri

        Kar kalınlığı 58 santimetreye ulaşan Palandöken Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı turistler, kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

        Bölgede etkili olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Palandöken'de, Rusya, Ukrayna ve Polonya'dan gelen turistler kayak yapmanın tadını çıkarıyor.

        25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yeni pistlerin yapıldığı Palandöken'de, yurt dışından ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen turistler, kayağa büyük ilgi gösterdi.

        Hafta sonunu fırsat bilen turistler, kayak merkezinde etkili olan tipiye rağmen, kızak, kayak ve snowboard yaptı. Tipi nedeniyle turistlerin zaman zaman zor anlar yaşadığı görüldü.

        Bu arada kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerin tamamında doluluk oranlarının yüzde 100 olduğu bildirildi.

        Xanadu Oteli Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı, hafta sonu yoğunluğu yaşadıklarını belirterek, yerli turistlerin yanı sıra farklı ülkelerden gelen turistlerin de kayağa büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

        Sadece hafta sonu 400 civarında yerli turistin geldiğini ifade eden Kargı, ''Pistlerde bugün 850 civarında turist kayak yaptı. Burada bulunan Polonyalılar da Türk misafirperverliğini çok sevdi. Burada bulunan tesisler ve kayak imkanları onları oldukça şaşırttı. Bu kadarını beklemediklerini ifade ettiler'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ