Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Emekli maaşına çifte zam geliyor! 2018 emekli maaşı ek ödemesi (vergi iadesi) ne kadar? - İş-Yaşam Haberleri

        Emeklilere yılın ilk maaşı çifte zamlı ödenecek. 2017 Aralık ayının enflasyon oranına göre belirlenen emekli maaşlarına zam yüzde 5.69 olmuştu. SSK ve Bağ- Kur emeklileri zamlı maaşlarını ayın 17'sinden itibaren hesaplarından alacaklar. Maaşların artmasıyla, emekli maaşları üzerinden hesaplanan yüzde 4 oranındaki ek ödemeler de yükselecek. Emekliler böylece çifte zamm almış olacak.

        Memur emeklileri ise bu ayın başında maaşlarını zamsız olarak aldı. Zam farkları, önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacak. Zam farkı en geç bir sonraki ayki aylıkla beraber ödenecek. Bu durumda emekli Şubat'ta artırılmış maaşıyla birlikte 1 aylık zam farkı da alacak.

        2018 TEMMUZ AYINDA EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

        Emekliler, bu yıl ikinci zammı Temmuz'da alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının oranını, 2018'in ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon belirleyecek. Memur emeklileri ise yüzde 3.5 zam ve 2018'in ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark alacak. 2018 Yılı Programı'nda Temmuz artışlarına ilişkin öngörü yer alıyor. Programda, bir önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz'da maaşlarının yüzde 4.02 artırılacağı öngörülüyor. Memur emeklilerinin ise yüzde 3.5 zam + enflasyon farkı alacağı tahmin ediliyor.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ