Emtia piyasaları geçen hafta Trump'ın tarife söylemlerine ilişkin belirsizliklerle karışık seyir izledi
Dünya genelinde devam eden jeopolitik belirsizlikler ve Trump'ın yeni gümrük tarifelerinin yarattığı endişelerin etkisiyle değer kazanan altının ons fiyatı geçen hafta 2 bin 942,74 dolarla rekor tazeledi
ABONE OLEmtia piyasalarında, geçen hafta, ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük vergisi politikalarının sonuçlarına ilişkin endişelerin ve dünya genelinde devam eden jeopolitik belirsizliklerin etkisiyle karışık seyir görüldü.
Başkan Trump, geçen hafta imzaladığı kararla, ekonomi ekibine, ABD'den ithalata gümrük vergisi uygulayan ülkelere tarife getirilmesi için plan hazırlama talimatı verdi. Ticarette adaleti sağlamak amacıyla karşılıklı tarife uygulamaya karar verdiğini belirten Trump, Katma Değer Vergisinin (KDV) bir tarife olarak değerlendirileceğini ifade etti.
ABD Ticaret Bakanı adayı Howard Lutnick de karşılıklı tarifeler konusunda her ülkeyi tek tek inceleyeceklerini, çalışmalarını 1 Nisan'a kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, geçen hafta kongredeki sunumunun ikinci gününde, enflasyon hedefine yakın olduklarını ancak henüz ulaşmadıklarını ifade ederek, açıklanan enflasyon verisinin de aynı şeyi söylediğini belirtti.
Öte yandan, dünya genelinde devam eden jeopolitik belirsizlikler ve Trump'ın yeni gümrük tarifelerinin yarattığı endişeler, altın fiyatlarını rekor seviyelere taşımaya devam ediyor. Bu gelişmelerle 7 haftadır üst üste değer kazanan altının ons fiyatı geçen hafta 2 bin 942,74 dolarla rekor kırdı.